Trendmagazin

Nagy sikert várnak az Oxigénbártól

A siófoki Víztoronyban nyílt meg az első ilyen kávézó

2012.07.02 | Váradi Zoltán

Megnyílt az első Oxigénbár Siófokon, a száz éves, nemrég felújított víztoronyban. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. Kávézóként működteti az új egységet, ahol a Balatonnál először szippanthatunk 90-95%-os oxigént.

Oxigénbár nyílt a siófoki Víztoronyban

A Balaton „fővárosa”, Siófok négynapos fesztivál keretében avatta fel a főtéren véghezvitt felújítási munkák eredményeit (többek között ünneplik a Sió Pláza, a Széchenyi szobor és a Víztorony elkészültét is). A rendezvényen átadták Siófok legjellegzetesebb épületét, az idén 100 éves Víztornyot is, amely otthont ad az első Szentkirályi Oxigénbárnak.

Az impozáns Víztoronyban üzemelő, 66,5 m² alapterületű oxigénbár egy időben 25-30 vendég kiszolgálására alkalmas. Egyedisége pedig abban rejlik, hogy a Balatonon és környékén először nyílik alkalma a helybélieknek és turistáknak arra, hogy az egészségre jótékonyan ható oxigént szippantsanak. (Az ehhez szükséges – percenként 5 literes teljesítményű –, ún. oxigén koncentrátor berendezés a levegőből állít elő 90-95%-os oxigént.)


„Számunkra is fontos a belföldi turizmus fejlesztése, ehhez csatlakozunk az oxigénbárunkkal. Ezzel a kuriózummal is szeretnénk hozzájárulni a hazai értékek növeléséhez. Keressük a hasonló, kiemelkedő minőségű helyeket Magyarországon, ahol létjogosultsága lenne újabb oxigénbárok megnyitásának, amelyek a tervek szerint franchise rendszerben működnek majd.” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. Tulajdonos-ügyvezetője.

A Szentkirályi tulajdonosa a TV2 Mokka című reggeli műsorában is megjelent, ahol elmondta, hogy a siófokihoz hasonló oxigénbárok Nyugat-Európában és a Közel-Keleten is nagy divatnak számítanak. A terveik szerint három hónap múlva itthon is elérhető lesz az a berendezés, ami közvetlenül a kávézó légterébe engedi az oxigénnek dúsított levegőt.