Trendmagazin

Nagyon vad a Lambo SUV

50 millió forintba kerülne

2012.07.31 | Váradi Zoltán

Az utóbbi években az Audi, a BMW és a Mercedes terepjáróinak sikeressége miatt egyre több nagy múltra tekintő autógyártó adta fel elveit és szállt be a nagy haszonnal kecsegtető piaci szegmensbe. A Porsche a Cayenne-nel sikeresen letarolta a vevőket, ám a konkurencia egyre nagyobb: az Aston Martin mellett már a Bentley is hasonló modelleken dolgozik. Ha mindez nem lenne elég, néhány év és jön a Lamborghini SUV!


A Pekingi Autószalonon mutatták be az egyelőre még csupán tanulmányautóként felvezetett Lamborghini Urust, ami szinte csak pozitív visszajelzéseket váltott ki a szakmából és az olasz luxusmárka rajongóiból. Most a A holland Autoweek újságírójának segítségével képeken is láthatjuk a tűzpiros városi terepjárót, ami mintha egy Porsche Cayenne és egy BMW X6 keveréke lenne – senki nem tud elmenni mellette szó nélkül.


A hírek szerint a gyártás 2015 végén indulna, feltéve ha a Lamborghinit tulajdonló VW-konszern is rábólint az autó piacra dobására. A tulajdonost csupán az riaszthatja vissza, hogy az Urus talán túl nagy konkurenciát jelenthet a szintén náluk lévő és nagy sikerrel futó Porsche Cayenne számára, bár az kétségtelen, hogy a két autó árban lényegesen eltérő szinten lenne: a Lamborgini SUV a tervek szerint 170 ezer eurós (50 millió forintos) áron kerülne forgalomba.