Trendmagazin

Nagyszabású koncertre készül Friderika

Öt éve nem volt hasonló

2011.12.25 | Nagy Anna

Friderika december 29-én a Budapest Kongresszusi Központban ad ünnepi koncertet, amire az énekesnő és népes rajongótábora is nagyban készül, hiszen legutóbb öt éve került sor hasonló rendezvényre.

Bayer Friderika 1994-ben robbant be a köztudatba, miután megnyerte a Magyar Televízió által vezényelt Táncdalfesztivált. A Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal első helyezést elérő fiatal tehetség röviddel utána megjelentette első lemezét, melyet a legendás TOM-TOM stúdióban vettek fel. A Friderika néven futó album két hónap leforgása alatt aranylemez lett, innentől pedig a fiatal lány karrierje elkezdett felfelé ívelni. Munkásságát többek között EMERTON és Arany Zsiráf díjjal is jutalmazták.

Friderika az évek alatt életmódot és zenei stílust is váltott, miután bevallottan keresztény emberré vált. Így talált rá a gospelre, az utóbbi lemezei ebben a stílusban készültek. Legutóbbi albuma 2006-ban jelent meg Sáron rózsája címmel.


Friderika az ATV Start című műsorában elmondta, hogy a nagyszabású koncerten 14 muzsikussal lép majd színpadra. “Szeretnénk legalább az új évre jókedvet, optimizmust üzenni azoknak, akik eljönnek” - mondta az énekesnő.

Mivel a koncert a két ünnep között kerül megrendezésre, így a karácsony sem maradhat ki a hangulatból. A Zene.hu interjújában Friderika erről a következőket nyilatkozta: “Szeretném is a koncerten elmondani, miről szól a karácsony, miről emlékezünk meg, mi az egésznek a lényege: tulajdonképpen az, hogy Jézus megszületik. Egy szekuláris világban ezt furcsa kiejteni, mindenféle mellékérzet nélkül szóba hozni. Ha viszont nem hozzuk szóba, elveszítünk olyan értékeket, mint például maga a karácsony.”