Trendmagazin

A színek szárnyán Nárayval

Náray Tamas bemutatta legújabb kollekcióját

2012.04.01 | Szabó Adrienn

A forró nyári éjszakákra emlékeztető lágy szellő könnyed fuvallatával elérkezett hozzánk a nyári estek túlzás nélkül kedvenc kollekciója. Nem másról beszélek, mint Náray Tamás 2012-es tavaszi-nyári kollekciójáról. Egy rendkívül hangulatos est vendégei voltunk, ahol egy igen színvonalas bemutató keretében megtekinthettük a csodálatos ruhakölteményeket.


A meghívóból már sejthettük, hogy egy felüdítő, frissítő, felpezsdítő rendezvény vendégei leszünk így a komor tél után. Csalódás úgy vélem senkit sem ért, a művészúr a tőle megszokott módon tökéletes darabokkal lepte meg a hölgyeket. A fehér és fekete ruhamodellek elengedhetetlen kellékei minden női gardróbnak. A francia elegancia és sikk itatta át a különleges szabású kosztümöket, melyek csípő felett bővülőek, a szerencsés anyagválasztásnak köszönhetően pedig finom ívben hajlanak és hangsúlyozzák a női csípő utánozhatatlanul szép sziluettjét. Még romantikusabbá teszik az ujjak végén, a gallérok szélén és a zsebek vonalában húzódó rojtos, cirmos végek a blézereket.


A szűk fazonú ruhák a hagyományos térd felett szabott formában jelennek meg a kollekcióban, a szabás vonalait szaggatott vonalakkal emelték ki, melyet megtörtek pár masnis derékövvel, ezek még karcsúbbá varázsolják a ruha viselőjét. A stólákat és virágdíszeket ajánlanám mindazoknak, akik szélesebb vállúak, vagy a felsőtestük egy picit erősebb, játszi könnyedséggel elcsalhatjuk az apró hibákról a tekintetet.


A hagyományos, utcai viselet is megjelenik több kollekciócsaládban, én a málnapiros és bézs szerelméből született darabokat emelném ki. A smart világától elhajló, kissé hétköznapibb darabok is színesítik a választékot, melyek e stílus jegyében több zsebbel, húzásokkal és egyéb kiegészítő elemekkel díszítettek. A nyár legdominánsabb mintavilága sem maradhat ki, így megjelennek a földszínű, naturális alapokon az élénk, korallos árnyalatú virágok. Itt megjegyezném, hogy a képek nem adják vissza elég élethűen a ruhákban rejlő érdekességeket, így érdemes megtekinteni személyesen is a szalonban, mert anyagvilágát tekintve minden darab különleges.


Épp ilyen textúrát mutatnak be a virágos modellek is, melyeken mintha egy hímzés futna végig. Nem csak a nadrágokra tettek rá egy fátyolos réteget, hanem ezzel a megoldással a női léptekre is. Izgalmas hangulatvilágot kaptak az enyhén bőszárú nadrágok, az alap felett lebegő, áttetsző anyag egy nagyon szép formában hangsúlyozza ki a kecses női lábakat.


A legfiatalosabb talán az élénk citromsárgára és a narancsra alapozó kollekció család. Személy szerint nekem a fahéjas és barnás árnyalatok mellett ezek lettek a kedvenceim. A bemutató alatt eszembe jutottak azok a babák, melyek a zenélő ékszerdobozok tetején táncolnak, hatalmas pörgős szoknyáikban, valamint azok az idők, amikor versenyeztünk az iskolában, kinek a szoknyája pörög szebb és nagyobb ívben. Hogyan is jutott ez eszembe, nos Náray Tamás olyat alkotott, amit én az idei szezonban és az elmúlt évek során sem láttam sehol máshol. A szoknyák és a ruhaaljak alapból olyan tartással állnak, mintha folyton- folyton csak pörögnének rajtunk, ez olyan meseszerű világba repít el, hogy én személy szerint garantáltan késztetést éreznék arra, hogy szökkenjek, szárnyaljak bennük.


A sárga darabok némelyikébe belecsempészték a komolyság hangját a fekete színnel, de ezt is egy olyan formában, mely rendkívül kifinomult ízlésre enged következtetni. A fekete gombok és szegések kiemelik a vonalakat, és még hatásosabban rajzolják ki előttünk a ruhák formáját.


Végezetül elhajolnék a teljes komolyság irányába, következzenek olyan darabok, melyek a vörös szőnyegen is megállnák a helyüket. A flitteres ruhák új történelmet írtak a divat világában! A szilveszteri bóvlik eddig is szégyenükben bujkálhattak a polcokon, mióta a Náray darabok debütáltak és az óta is töretlen fényben sziporkáznak, pajkos játékukkal pedig szórakoztatják a közönséget, az óta szerintem a többi darab önkéntesen ollónak ugrik.


A habos virágokkal díszített anyagokba pedig első látásra beleszerettem. Magazinunk kedvence a képen látható maxiruha, mely hátul nagyjából combközépig felsliccelt, eddig olyan mintha egy átlag modellről beszélnénk. Itt jön az egyediség szó a képbe, ugyanis a ruha teljes hosszában lóg a hát résznél egy azonos anyagú sáv, melyet én most bátorkodnék egyfajta uszálynak nevezni.


A bemutatót megelőzően nagyon kedves fogadtatásban volt részünk, minőségi pezsgőt és a Náray brand logoval díszített süteményeket szolgáltak fel. A hétvégén pedig megtelt élettel a szalon, a meghívókban úgy invitálták a márka kedvelőit, hogy hozzák magukkal férjeiket, gyermekeiket és még a kutyusukat is. Igen, a négylábúak Náray kedvencének, Oscarnak köszönhetően egy pár napra ellátogathattak a belváros egyik legszebb magyar üzletébe.

Nektek hogy tetszik a kollekció?