Trendmagazin

Négy kütyüvé képes változni a Lifebook

Egyelőre még csak koncepcióterv

2012.02.03 | Váradi Zoltán

Napjainkban már egy átlagos felhasználó is egyre több kütyüt cipel magával, éppen erre a problémára próbál megoldást találni a Fujitsu Siemens tervezőinek egy új ötlete.


A Fujitsu Lifebook elnevezésű, egyelőre még csak koncepciótervként bemutatott eszköze gyakorlatilag egy laptop, ami tartalmaz egy digitális fényképezőgépet, egy okostelefont és egy táblagépet is. Hogyan?

A kulcs a laptop kialakításában rejlik, amit a FS tervezői teljesen átalakítottak az ötletük érdekében. Ennek eredményeképpen a mobil számítógépnek nincs billentyűzete, ezt ugyanis a kivehető táblagép helyettesíti. A telefon és a fényképezőgép pedig elrejthető a laptop erre a célra kialakított részeiben, így gyakorlatilag egyetlen eszköz van nálunk, ám mégis négy különálló kütyüvel rendelkezünk, amik képesek egymással is kapcsolatot teremteni, így például a fotók vagy filmek átmásolása és egyéb megosztási műveletek sokkal egyszerűbbé válnak.


A tervezők kiemelték továbbá, hogy az eszközök szoftvereinek a frissítése is sokkal komfortosabbá válik, hiszen a központi egységről, azaz a laptopról egyetlen frissítéssel minden rendszer automatikusan megkapja az új programokat.


A projekt rendkívül érdekes és kíváncsian várjuk a 2013-as évet, amikor a hírek szerint sorozatgyártásra kerülhet a Fujitsu Lifebook.