Trendmagazin

Nincs esküvő ruha nélkül!

A Héjja Trend Line 2012-es bemutatóján jártunk

2012.04.16 | Szabó Adrienn

A Héjja két tervezője, Héjja János és lánya Bernadett, évről évre csodásabbnál csodásabb, ámulatba ejtő ruhákkal kedveskednek a házasulandó menyasszonyoknak, de nem csak rájuk gondolnak ám, hanem az alkalmi vagy a Herendi manufaktúrával készített közös kollekcióikkal is az elegáns nők igényeit elégítik ki minden egyes szezonban. Idén is sor került egy olyan bemutatóra, amely garantáltan a szívébe csempészte mindenkinek a vágyat arra, hogy belebújjon a menyasszonyi ruhák egyikébe, élete nagy napján. A megszokottól eltérően idén az esküvő szervezés is főszerepet kapott a bemutatón, a cikkből azt is megtudhatjátok, milyen formában!


Egy nem éppen rendhagyó bemutató vendége volt a Trendmagazin. Azt est háziasszonya személyében Bálint Antóniát tisztelhettük, aki egy kígyóbőr mintás kosztümöt viselt, a királynő töretlen bája még szebbé tette a kifinomult elegancia jegyében alkotott szettet. A felkonferálást követően a közönséget köszöntötte Héjja János, kinek rendkívüli tehetségét dicsérte minden darab az est folyamán, és megismerkedhettünk az esküvők egy másik nagy szerelmesével is, Virág Mónika, exkluzív esküvőszervezővel.

A Duna Palota szolgált a rendezvény helyszínéül, ami zárójelben megjegyezném, hogy minden tekintetben alkalmas helyszín a teljes esküvő, vagy akár a fotózás lebonyolítására is. A palota éttermében a kifutón elsőként a Herendi kollekcióval találkozhattunk. A porcelánokhoz hasonlóan a természetes selymeket és egyéb nemes textíliákat is a manufaktúra mesterei kézzel festették meg.


Az igazi művészi alkotásokat a sziporkázás, a ragyogás, a csillogás és csillámlás követte. Nem találok szavakat a Swarovski kristályokkal díszített meederekre és a habos-babos, némely modell esetében uszályos menyasszonyi ruhákra. Akinek előtte nem csillogott a szeme, az az első modell színpadra lépésétől és a rá vetett első pillantástól kezdve egészen biztos, hogy úgy érezte, káprázik a szeme, de nem, ez volt a legszebb valóság, amit az est folyamán láttam. A pesti ég csillagai, a belváros fényei és minden más fátyolos homály Héjja Úr mesterművei mellett.

A kristályok minden szögből olyan pajkos játékba kezdtek a fénnyel, hogy ha nem ült volna a közönség, mondhatnám, hogy levett mindenkit a lábáról a bemutató. Mindehhez a Duo Deliziosa kellemes hárfa és fuvolajátéka, bevallom könnyet futtatott a szemembe, mert egy percre elképzeltem, hogy abban a csodálatos ruhában éppen én vonulok az egyik klasszikus esküvői dallamra.


Picit most visszakanyarodnék az est elejére, egészen pontosan oda, hogy megérkeztem a Duna Palotába. Egy rendkívül kedves, mosolygós, élettel teli személy fogadott, akivel azonnal kellemes beszélgetésbe elegyedtem, ez a személy nem más mint, Virág Mónika exkluzív esküvőszervező. Két mondat után rájöttem, hogy olyasvalakivel beszélek, akinek élete az esküvő, innentől ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy hosszabban elbeszélgessek vele a témáról.
[kiemelt]
[cim]Interjú Virág Mónika esküvőszervezővel[/cim]
[tartalom]

Mit gondolsz, mekkora jelentősége van manapság az emberek életében a házasság intézményének?

Az esküvőknek, úgy érzem ismét nagy jelentőségük van, bár a statisztika azt bizonyítja hogy egyre kevesebb a házasság. Szerintem ez nem így van , csak abból indulok ki, hogy most február van és a helyszínek naptárai kezdenek betelni…

Természetesen sok olyan fiatal pár van, akik gyorsan, buliból szerveznek egy esküvőt, és egy két éven belül elválnak, mert nem adtak egymásnak időt arra, hogy jól megismerjék egymást. Persze ez csak egy 10 százalék a párokból… a többiek megfontoltan kötnek házasságot...

Hogyan lehetne ennek a régi értékét visszaállítani?

A világnak egy kicsit jobban kellene jó példákkal előjönni, illetve ösztönözni a párokat arra, hogy nem csak a papír miatt van a házasság mint intézmény. Jó valakihez úgy igazán tartozni egy életen át!

Sokan úgy állnak az esküvőhöz, hogy az is egy nap, gyorsan legyünk túl rajta, hozzuk ki minél kevesebből és rendezzük le mihamarabb. Mit üzensz ezeknek az embereknek?

Én a hozzám jelentkező pároknak illetve már az esküvő kiállításon, olyan standdal jövők ki ami látványos, rengeteg szolgáltatásom látható rajta. A célom, hogy a kilátogatott párokat lenyűgözze a stílusom, a látvány, a dekoráció, az adott helyszín amit ott bemutatok, a kiállított esküvői ruhák, az összhang. Utána próbálok beszélgetésbe elegyedni a párokkal, megkérdezem, van e már helyszínük időpontjuk, mindig felajánlom hogy én egész Magyarország területén dolgozom még külföldön is, rengeteg helyszínem van, mindenkinek a stílusához pénztárcájához a legmegfelelőbbet ajánlom.

Elmesélem nekik, hogy nem drágább egy profi esküvőszervezőt fogadni, mint ha egyedül vágnának neki az esküvőjük megszervezéséhez. Csak mi esküvőszervezők gyakorlatiasabbak vagyunk, hiszen folyamatosan viszünk a helyszíneinkre esküvőket. Így tudunk alkudni az árból, rutinosok vagyunk. Az én áraim úgy néznek ki ezt mindig elmondom már első találkozáskor a párnak, hogy van egy szerződési jutányos díj, hogy kettőnk részéről komolysága legyen a kapcsolatnak. Több hónapon át foglalkozom velük, viszem őket egyik szolgáltatótól a másikig, nem kérek érte semmi összeget, csak az aznapi esküvőn a szolgáltatók koordinálása, az esküvő levezetése az elejétől a végéig (ha végig ott kell maradnom, annak van egy óradíja). Így mindenért egy profi szervező vállalja a felelősséget.

Nekik és a szüleiknek csak egy dolguk van: Boldognak lenni! Így elmondom a pároknak hogy gondolják át, hogy van e értelme egyedül szervezni az esküvőjüket, idegeskedni a nagy napon hogy pl.: a torta még nem jött meg, a zenekar késik, a hangosítás bedöglött, a jégszobrász a ceremónia alatt cipeli be a szobrot stb… sorolhatnám milyen bakik történhetnek! Ha egy profi szervező van, minden forgatókönyv szerint pontosan történik, és minden flottul le van rendezve...


Nem egy menyasszonnyal találkoztam, aki úgy gondolkozik, hogy én képes vagyok megszervezni a nagy napom és nincs szükségem segítségre. Én úgy érzem, picit fel kéne nekik vázolni, mivel jár egy esküvő és mit jelent egy esküvőszervező segítsége. Elmesélnéd nagy vonalakban, mivel jár egy esküvő megszervezése és hogyan segít ebben egy esküvőszervező?

Mint az előző válaszomban felvázoltam, én a pároknak az első találkozásnál felvázolom a leendő kiadásaimat,elmondom miért jó, ha egy szervezőt fogadnak, adok nekik pár napot, hogy eldöntsék és jelentkezzenek. Megkötjük a szerződést a feladatok sorjában így néznek ki:

- Az első a megfelelő helyszín kiválasztása… utána a környéken lévő polgári szertartás megszervezése, (külső helyszínre érkezzen az anyakönyvvezető)

- Vendéglátás, menüsor ital választék kiválasztása…

- Templomi szertartás előkészítése lebeszélése…

- A komplett dekoráció kitalálása, meghívók, ültetők , nyomdai munkák… meghívók elküldése…

- Menyasszonyi ruha, új asszonyi ruha, vőlegény ruha kiválasztása, kiegészítőkkel,

- Zenekar , dj kiválasztása,

- torta aprósütemények,

- köszönő ajándékok beszerzése,

- fotós, videós kiválasztása,

- nászajándéklista, vagy nászutasszámla intézése…

- kocsi bérlése a nagy napra,

- szépségápolás megszervezése párnak.

- egy elegáns szállodában nászéjszaka megszervezése… egy barátnővel titokban hogy meglepetés legyen az ifjú párnak…

- nászút megszervezése…

Az esküvőszervező több hónapon keresztül a párral napi kapcsolatban van, szervez, alkuszik a szolgáltatóknál, ruha próbára megy, tortát kóstolnak, a forgatókönyvet írja stb… napi szinten részt vesz a munkában amikor már össze áll minden végig beszéli a párral a forgatókönyvet, hogy mi, mi után történik. Az esküvő napján minden rajta múlik és a szolgáltatóin. Levezeti az esküvőt, még a ceremóniamesterséget is elvállalja, ami abból áll, hogy a vendégsereget igényes játékokkal szórakoztatja. Egy profi esküvőszervező: akkor boldog, ha minden zökkenő mentesen történik, a kisebb hibákat koordinálja, kijavítja, észrevétlenül, a szeme minden hol ott van. A pár boldog és azt mondják, az esküvő végén ’Nagyon köszönjük, minden olyan, ahogy elképzeltük, minden olyan, ahogy gyerekkorunkban megálmodtuk…’ A nagymama megfogja a kezemet és azt mondja ’Nagyon köszönöm, hogy a kis unokámnak ilyen mesebeli esküvőt szervezett! Magának nagyon jó lelke van, köszönöm hogy boldoggá tette ezt a napot számomra!’


Szóval ez nekem esküvőszervezőnek az elismerés! Én ezért csinálom ezt a csodálatos munkát! Szívből, szeretetből!

Mit gondolsz melyik a TOP5 legfontosabb szolgáltatás egy esküvőn?

- Megfelelő helyszín az ifjú párnak, mindig azt mondom, ne legyen több sem kevesebb, amik vagytok!

- Virágdekoráció, egy életre szólónak kell lennie, mindig azt mondom a kevesebb néha több…

- Vendéglátás, torta.

- Egy profi fotós, nem mindegy, hogy egy rokon elhomályosult képeit fogják nézni , vagy egy csodálatos fotókönyvet lapozgatnak hosszú éveken keresztül.

- Megfelelő ruha kiválasztás, fontos hogy kényelmes legyen a ruha, hiszen egész nap benne kell ám lenni. [/tartalom]
[/kiemelt]


Mónikával a beszélgetés egy igazi hercegnős álomvilágba repített el, egy olyanba, ami az első mesétől él minden kislány szívében, lelki szemeim előtt ott volt a teljes esküvőm, igazi élmény volt Vele találkozni! Bálint Antóniához hasonlóan én is elviccelődtem azzal, hogy minden szép és jó és megszervezheti az esküvőmet, na de van egy olyan 190 centi körüli sármos bajom ezzel az egész esküvő témával, és Mónika is kihagyta az esküvőszervezés első lépését… kéne választani egy vőlegényt! A problémámra Ő csak ennyit reagált: „ja, csak ez a baj, majd megoldjuk azt is”. Azt hiszem, ez megfelelően érzékelteti, hogy számára csak Isten szabhat határt egyébként semmi nem jelent akadályt. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem pont egy ilyen emberre lesz szükségem!


A Nagy Nap előtt azonban még előttem áll pár feladat, például addig ellátogatni a Héjja Trend Line összes bemutatójára és álmodozó gyermeki szívvel végignézni az összes esküvői bemutatójukat! Remélem, legközelebb Veletek is találkozom! Valamint hamarosan ugyan ilyen varázslatos hangulatban egy újabb interjúval szeretnélek Benneteket meglepni, amiben a Ti kérdéseiteket is szeretném tolmácsolni Mónika felé! Sok szeretettel várom a leveleiteket!