Trendmagazin

NótaTatyó - modern és mégis retro

A bakelitlemezre épülve...

2011.11.24 | Munkatársunktól

Régi korok nyomában: bemutatkozik a bakelitlemezre emlékeztető táska! A NótaTatyó egy saját szabásminta alapján készülő fiatalos, dizájnos kiegészítő, béléssel és maroktelefon tartóval. Ízig-vérig magyar, ugyanis anyagait hazai készítők vásárolják a tervezők, és a lemezek is a hazai hanglemezkiadók egykori termékei.


Sorra kerülnek elő napjaink divatmagazinjaiban anyáink és nagyanyáink fiatalkorának nyomai: a ruhák szabása, a cipők ívelése régebbi korokat idéz – természetesen a modern irányvonalakkal ötvözve. Az emberi természet része, hogy szereti kutatni a múltat. Izgalmas belenézni egy régi fotóalbumba, beletúrni a nagyi szekrényébe, szemezgetni az emlékek között. És bizony ilyesfajta múltbéli kalandozásaink között igazi kincsekre lelhetünk: „Nini, ezek bakelit lemezek! Csepregi Éva 1982-ből! Itt meg a Süsü a sárkány! Atyám ez meg egy Modern Talking!” Aztán alaposabban is megnézi az ember a lemez közepén a narancs vagy citromsárga matricát, és dúdolni kezdi az ismerős számokat. Ma már retro!


Felnövekvőben van egy generáció, aki már nem is tudja mi az a bakelit lemez. „Ilyet hallgattunk régen – magyarázza egy édesanya a kisfiának – olyan, mint egy nagy CD.” A NótaTatyó generációkat képes összekötni, beszédtémát szolgáltathat idősebb és fiatal között. Egyben tud vidám, vagány, modern és retro lenni. Színvilágával és a lemezek összeválogatásával mindenki saját egyéniségéhez igazíthatja.


Hányan dobálják ki évről évre „régi értékeiket” az utcára lomtalanításkor? Hány embernek jut eszébe, hogy egy kis energiával hasznossá teheti „emlékeit”? A NótaTatyó ettől is más. Ki tudja, hogy ezek a lemezek hol pörögtek egykor? Ezeket hallgatva szövődtek-e szerelmek, voltak-e jó bulik, törtek-e el cipősarkak, születtek-e feledhetetlen sztorik? Talán a fiatalabbaknak is lesznek még erről emlékeik, legalább akkor, ha szembejön egy NótaTatyó az utcán!


Nyugodtan mondhatjuk, a retro életérzéssel megáldott és sokféle mintával gyártott modellek új stílust teremthetnek, amennyiben az ifjúság hajlandó lesz nyitni a Nótatatyó termékei felé. Te hordanál ilyen táskát?