Trendmagazin

Nyári outfitek elegáns úriembereknek

A Hackett és a Ralph Lauren Purple Label új kollekciójából szemezgettünk

2012.05.07 | Munkatársunktól

A nyári időszak beköszöntével a férfiak ruhatára alapvetően megváltozik, előkerülnek a rövidnadrágok, vékony pólók és papucsok. Ám a nagy divatmárkák erre a néhány melegebb hónapra is készültek számos kiváló ruhadarabbal, amik segítségével egyetlen úriembernek sem kell lemondania az eleganciáról. Cikkünk első részében eltávolodva az olaszoktól, röviden bemutatjuk az amerikaiak és az angolok egy-egy népszerű márkájának nyári promóciós képeit.

Kezdjük a Hackett-tel, ami mára az angolok egyik nagy büszkeségévé nőtte ki magát. A londoni székhelyű cég idei kollekciójával sem okozott csalódást, bár a képeken látható összeállítások sokaknak talán túl soknak tűnhetnek. A Hackett tervezői mindig is bátran és bő kézzel bántak a színekkel, persze az már a vásárlón múlik, hogy milyen kombinációban viseli az egyébként külön-külön remek ruhadarabokat.


Az új kollekciójukban kettő – talán itthon szokatlan – kiegészítő elég hangsúlyos szerepet kapott: a Panama kalapok és a színes csokornyakkendők. Természetesen a nyári szezonra való tekintettel a Hackett ezúttal sem feledkezett meg a fehér szövetnadrágokról és a bőrből készült mokaszinokról sem. Kollekciójukban többféle kardigán is helyet kapott, amit akár valamelyik könnyű zakójukkal is felvehetünk.


Az idei nyári kollekció legfontosabb színei a klasszikus tengerkék, a piros és a fehér különféle árnyalatai.


Hackett árak:

Pólók: 70-90 font
Ingek: 100-120 font
Pulóverek: 130-200 font
Zakók: 400-500 font
Öltönyök: 500-600 font

A Hackett kollekcióját és a ruhák pontos árát megtalálhatjuk a hivatalos webáruházukban, ám sajnos hazánkba jelenleg nem szállítanak.

Az amerikai világmárka, a Ralph Lauren sem tétlenkedett, számos új kollekcióval és reklámkampánnyal állt elő az új szezonra készülve. Mi most a márka legdrágább, prémium részlegét, a Purple Labelt mutatjuk be képekben.


Az új reklámfotókon ismét Ollie Edwards öltötte magára a luxuskategóriás ruhadarabokat, amiket az elegáns férfiak legmagasabb színvonalaként aposztrofál a cég. Az új kollekció legütősebb darabjai között említhetjük a fehér színű, keskeny hajtókás, mellényt is tartalmazó nyári öltönyt, ami lenvászonból és selyemből készült, de említhetjük a sötétkék alapon fehér csíkos öltönyt is, amit a tervezők a fotókon megbolondítottak egy kék csíkos inggel és egy keresztbe csíkos szürke nyakkendővel. A Ralph Laurentől nem ritka a különféle színek és formák párosítása, ami idén is megjelenik az ingek és nyakkendők esetében is.


A Purple Label legismertebb terméke mindig is az ingek voltak, amik kétség kívül minden szezonban a legmodernebb eljárással és a legjobb anyagokból készülnek. A brand alapvetően kétféle ingtípust gyárt: az Astont és a Keatont, bár minden szezonban néhány ezektől eltérő szabású ing is megjelenik, mint a fiatalos City Stripe és a formálisabb Derek vonal.

Aston és Keaton ing a Ralph Lauren webáruházában - 450 dollárba kerülnek

Az Aston ingek gallérja hagyományosan olasz típusú, míg a Keaton ingek a Ralph Lauren “ultimate luxury” vonalaként ismertek, ezek a modellek a modern, úgynevezett “cutaway” gallérral készülnek, ami lényegében egyenes gallért jelent. A Keaton ingek szinte kivétel nélkül francia mandzsettával érkeznek, ezáltal a világ legelegánsabb ingei között tartják őket számon. A Purple Label ingek azért is különlegesek, mert a Ralph Lauren tervezői minden kollekcióban újabb és újabb színekkel, csíkokkal kísérleteznek, amikhez minden esetben tökéletesen passzoló selyemnyakkendőket is piacra dobnak. Az idei nyári szezonban az Aston ingek kerültek előtérbe, a favorit a kék szín lett, de néhány ingnél megjelenik a lila és a rózsaszín is.


Ralph Lauren Purple Label árak:

Pólók: 300-400 dollár
Ingek: 400-600 dollár
Pulóverek: 700-1500 dollár
Nyakkendők: 200-250 dollár
Cipők: 650-1250 dollár

Jelenleg hazánkban nem elérhetők a Purple Label webáruházának termékei.