Trendmagazin

Nyári programok Európa-szerte

Hol lazítsunk a legforróbb hónapokban?

2013.06.22 | Boskovics Bianka

Dilemma, hogy a számtalan kikapcsolódási lehetőség közül melyiket válasszuk. Ki ilyet, ki olyat kedvel. Töretlenül népszerű a nemzetközileg is elismert, hazai Sziget Fesztivál, ám az utazás szerelmeseinek kedvéért hagyjuk hátra a megszokottat, és barangoljuk be a kontinenst!

Sónar Fesztivál, Spanyolország


Több tízezres tömeget mozgat meg minden évben, három nappalon és éjjelen áthúzódik. Zenei fesztiválról beszélhetünk, tehát minden fogékony fülűnek kellemes kikapcsolódást nyújt. A modern művészetek rabjai kiváltképp élvezhetik, hisz a Sónar nagy hangsúlyt fektet az elektronikus dallamokra, mint például a techno vagy a house.

Kingston Fesztivál, Egyesült Királyság


Akik hőségben is szívesen tömik a pocakjukat, nem kell aggódniuk, a legkülönfélébb ínyencségek várják őket. Ezen a rendezvényen elmaradhatatlan a kifinomult borkóstolás és a csokoládéízlelés. Továbbá megismerkedhetünk a marokkói konyha remekeivel, a sushi készítés rejtelmeivel, profivá pedig hivatásos séfek varázsolják az itt töltött napokat.

Avignon Fesztivál, Franciaország


A Nyugat-Európában elterülő ország létezése óta centruma volt mindannak, ami magában foglalja a kultúrát, a művészeteket. Épp ezért az ilyen érdeklődésűeknek ajánljuk a dél-franciaországi eseményt. Megismerhetjük a „Pápák városának” nevezetességeit, amelyek között egy-egy színházi előadás kapcsolja ki a művelődni vágyó elméket.

L'Ardia di San Costantino, Olaszország


Sportosabb Olvasóink figyelmét hívnánk fel! Illetve mindenkiét, aki szereti a lovakat, a versenyeket, a gyorsaságot, akár külön-külön, akár vegyítve. Innen nem nehéz kitalálni: lóversenyről van szó, méghozzá tradicionálisról. A tempós látványosságra Szardínia szigetén kerül sor.

Ghent Fesztivál, Belgium


Itt bizony több milliós tömegről beszélünk, ez azt jelenti, hogy Belgium Európa egyik legnagyobb parádéjával büszkélkedhet. Gyökerei a 19. századra nyúlnak vissza, ma rock, jazz, hiphop koncertek színhelye. Természetesen a vendégek komfortérzetéért egyéb programok is kínálkoznak, mint például hajókázás, kóstolgatás vagy kiállítás-látogatás.