Trendmagazin

Oakley síszemüveg HUD kijelzővel

A Recon Instrumentől származó technológia olyan adatokat szolgáltat, mint hőmérséklet, sebesség, tér

2012.11.20 | Munkatársunktól

A hegymászás és a síelés szerelmeseinek az ismert szemüveg gyártó, az Oakley, megalkotta a speciális „fej fölötti kijelzővel” ellátott síszemüveget, a Recon Instrumentől származó technológia olyan adatokat szolgáltat, mint hőmérséklet, sebesség, térkép és lejátszási lista.


A lencsék jobb alsó sarka tele van adatokkal, de a speciális HUD kijelzőnek köszönhetően a szemüveg viselője úgy látja, mintha egy 36 cm átmérőjű kijelzőn lenne 1,5m-re előtte. Az Oakley szerint így nem kell a szemnek újrafókuszálnia. És még nem is beszéltünk a beépített blutoothról, mindenféle szenzorokról és GPS-ről.


Van egy barátkövető funkciója, amivel megtalálhatjuk, hol van a síelő társunk a világ 600 síterep térképének valamelyikén. Indíthatunk hívásokat is a szemüvegen keresztül, küldhetünk sms-t is a csuklónkra erősíthető kontrollerről, ami „kesztyű-barát”, és drót nélkül hallgathatunk zenét. A csukló kontrolleren keresztül akkor tudjuk irányítani a szemüveget, ha letöltjük hozzá a megfelelő iPod Touch, Android vagy iPhone alkalmazást.


Az Oakley-nak van még egy sí szemüveg típusa, amelybe egy Zeal iOn-t építettek. Nagysűrűségű polarizált, párásodásmentes lencséi vannak, mint az Airwave-nek, de egy beépített HD kamera rögzít mindent, amit csak akarunk. A kamera 1080p-ben veszi fel a videókat és 8MP-es fényképeket készít. Plusz automatikusan állítja a fényviszonyokat és végtelen fókuszos. Az ára 399 USD.


Az Oakley Airwave sí szemüvegek október 31-e óta kaphatók az Oakley.com-on, az Apple.com-on és néhány európai, japán és USA-beli Apple Store-ban.