Trendmagazin

Ők a legjobban fizetett szupermodellek

A lista utolsó helyezettje és 3 millió dollárnál többet vitt haza

2012.12.30 | Munkatársunktól

Íme a 2012-ben legjobban fizetett tíz szupermodell a Forbes szerint. A lista a modellek 2011. május és 2012. május közötti fizetése alapján készült.

10. Candice Swanepoel


A tizedik helyet a csillogó Victoria Secret angyal, Candice Swanepoel (IMG Models) áll a 3,1 millió dolláros éves keresetével érte el. A dél-afrikai szőke bombázó néhány éve viharzott be a modellszakmába és már másodszor is szerepel a Forbes legjobban fizetett szupermodellek listáján. És biztosak lehetünk benne, hogy még feljebb is fog lépni a közeljövőben.

9. Carolyn Murphy


Kilencedik helyen a döbbenetes alakú, kék szemű, szőke hajú Carolyn Murphy (IMG Models) áll, aki már 20 éve a divatszakmában van. Bár az idősebb szupermodellek közé tartozik, ma is az egyik legkeresettebb. Ő 3,5 millió dollárt keresett az elmúlt évben.

8. Lara Stone


A szuper dögös holland Lara Stone (IMG Models) sem maradhatott le, aki rendkívül tehetséges és a természet által alaposan megáldott személyiség. 3,8 millió dollárt keresett, amelynek legnagyobb része Calvin Kleintől származik, ahol farmer modell.

7. Miranda Kerr


Kevesen tudják, hogy a hetedik helyen, 4 millió dolláros fizetéssel, álló Victoria Secret szupermodell, Miranda Kerr (IMG Models), Orlando Blum felesége már két éve.

6. Alessandra Ambrosio


A hatodik helyen a brazil szupermodell áll, aki az idén májusban szülte meg 2. gyermekét. Alessandra Ambrosio (DNA Models) szemkápráztató alakján nem látszik meg a terhesség. Készül a visszatérésre, de nem kell aggódnia, hiszen 6.6 millió dollárt keresett.

5. Doutzen Kroes


A szintén holland szőkeség, Doutzen Kroes (DNA Models) igen elfoglalt volt, hiszen rengeteg munkája volt az idén. Főleg a Victoria Secretnél tevékenykedett, így sikerült elérnie a 6.9 millió dolláros összeget.

4. Adriana Lima


Az egyedi megjelenésű, érzéki, perzselő tekintetű Adriana Lima (Marilyn New York) Brazíliából 7,3 milliót hozott össze a Victoria Secretnél, ezzel került a negyedik helyre.

3. Natalia Vodianova


8,6 millió dollárral került a harmadik helyre a már 15 évesen a kifutón álló Natalia Vodianova (DNA Models) Oroszországból. Guerlain és Calvin Klein fizette ki neki ezt a nem kevés összeget.

2. Kate Moss


A jól ismert név a második helyen áll 9,2 milliós bevételével. A 38 éves Kate Moss (IMG Models) még mindig ikonnak számít a modell szakmában. Karizmatikus alakját a Longchamp, a Rimmel és a Mango foglalkoztatta az idén.

1. Gisele Bündchen


Már másodszor vezeti a Forbes listáját a legjobban fizetett szupermodellek között. Ebben az évben Gisele Bündchen meghökkentő 45 millió dolláros fizetést mondhatott magáénak. A tekintélyes összeg egy része a nevét viselő termékekből jött össze, a többit főleg Versace, Pantene, Esprit fizette ki neki. Gisele nemrégiben jelentette be, hogy a családjuk másodszor is gyermekáldás elé néz.