Trendmagazin

Örökítsd meg miniatűr hasonmásodat

8-tól 35 cm-ig választhatjuk ki a figura méretét

2013.10.03 | Oroszvári Péter

Rengeteg szuperhősből és ellenfeleikből készült már akciófigura, egy német párosnak köszönhetően viszont már saját magunkból, vagy akár kedvenc háziállatunkból is készíttethetünk egy miniatűr változatot.


 

Kristina Neurohr és Timo Schaedel, a Twinkind cég alapítói a manapság egyre inkább elterjedő 3D nyomtatást használják, egy hasonlóan térbeli, teljes alakos szkennelés után. Mindkét eszköz ipari minőségű, nagy részletességgel dolgozó műszer: lehetünk akár egy szokatlanul kitekert pózban egy Twister-játék közepette, és vághatunk minél őrültebb képet, mini hasonmásunk ugyanúgy fog kinézni. 8-tól 35 cm-ig terjedő méretek közül választhatunk, a figura mellett az ár is 70 ezertől 400 ezer forintig nőhet.


 

Néhány kikötés van azért: a fényes, vagy vékony anyagok, mint pl. a selyem vagy tüll, illetve a szemüveg becsaphatja a szkennert, de ezek utólag megoldható apróságok. Digitális énünk számítógépes finomítása után aztán a kézzel fogható modell a színes poralapú nyomtatóból varázsolódik elő, amit még egy kis kézi alaktökéletesítés, a részletek felfestése követi, és vihetjük is haza a családi figura-albumba.