Trendmagazin

Őszi-téli kollekció összegző

2010 őszi fashion lesson

2010.09.07 | Szabó Adrienn

Az idei fall-winter kollekciók legjellemzőbb anyagai a szőrme, az irha, a selymek, a bársony, a csipke és még sorolhatnánk hány féle textília. Ezeknek a különböző mintázatú és színű keverékeivel játszottak a tervezők. A különleges formákkal pedig még fűszeresebbé tették az idei őszi-téli kollekciókat. Ne is húzzuk tovább az időt; jöjjön, aminek jönnie kell, vegyük át szépen sorban a legütősebb luxusmárkákat.

Gucci

Gucci

Kezdeném a Guccival, amely válogatásunk legértékelhetőbb brandje. A természet színvilágát ragadta meg, sok zöld és barna árnyalatot használtak. Gyakorta használ bársony, szőrme és tollas elemeket. Az urban west stílust egy új formában valósították meg, mely a többi cég darabjaitól eltérően az eleganciát képviseli.

Gucci

Az örök divat feketét természetesen a Gucci is használta, mely főként az elegáns darabok színpalettáján tűnik fel. A legdominánsabb kiegészítő az extra magas szárú combközépig érő csizma család, mely több árnyalatban megjelent.

Louis Vuitton

Louis Vuitton

A Louis Vuitton ready-to-wear kollekciója idén a kifinomult, elegáns és kissé visszafogottabb hölgyeknek kedvez. A szövet, a különböző féle nehéz bársonyok és a selymek dominálnak.

Louis Vuitton

De ne feledkezzünk el az egyedülálló enyhén barokk és rokokó stílusra emlékeztető pompás ruhakölteményekről sem. Az elegáns kollekció darabjai vörös szőnyegre illenek.

Nina Ricci

Nina Ricci

Virágok, fodrok, letisztult formák és a legvadabb álmok egy menüsorban, ezt kínálja idén a Nina Ricci. A kollekció legütősebb darabja a csupa-csupa selyemvirágból álló váll nélküli minije.

Nina Ricci

Sok erős árnyalatát használja a pirosnak és a bordónak. A lágy esésű selyemruha sem maradhatott el a szövet és a prém darabok között. Kedvelt kiegészítő a bőrkesztyű.

Burberry

Burberry

A Burberry valóságosan hadba lépett a többi céggel, ugyanis a kollekció fő témája: a military. Színvilágát tekintve a kollekció azonban sokszor eltér a hagyományos katonai ruházattól. A legmeglepőbb választás a püspöklila és a bíboros árnyalatok voltak. A cipők és a ruhák érdekes csatokkal vannak díszítve.

Burberry

Némely férfi darabon megjelenik a válldísz és a kitüntetések garmadája is, David James Elliott a JAG-ből csak jelenthet. Egy biztos, nem érdemes fémdetektor közelében mászkálni Burberryben.

Just Cavalli

Just Cavalli

Merész, fiatalos, színes, állatmintás, vad.. miről is van szó? Felesleges is barkóbázni, hiszen ezen szavak együttes használata csakis a Just Cavallira utalhat.

Just Cavalli

A kifutós összeállításokat a hétköznapokra nem ajánlanám nyugodt szívvel, csak a legbátrabbaknak, ugyanis annyit fűznék a kollekcióhoz, hogy Mr. Cavalli ismét hozta a formáját. A képek önmagukért beszélnek.

Giorgio Armani

Giorgio Armani

Giorgio Armani teljes színskálával készült, hogy a hölgyeknek legyen bőven miből válogatni. A téli koktél ízét a narancs, a lichi és a vadító cseresznye alkotja, amit a menta koronáz meg. Persze ezt nem inni kell, hanem hordani.

Giorgio Armani

Különös gondot fordított Armani Úr a vállrész kihangsúlyozására, továbbá majdnem minden darabhoz megvan a megfelelő táska is. Hihetetlen, hogy ennyi év tündöklés után még mindig képes más és más fényben ragyogni.

Chanel

Chanel

Akkor most kalandozzunk az Északi-sarkon. Elsőre nem tudtam eldönteni, hogy a Coco Chanelnél milyen baleset következhetett be a tervezés során, egy azonban biztos ezek a darabok igencsak érdekesre sikeredtek.

Chanel

Az továbbra is nagy kérdés számomra, hogy az ötleteket a híres-neves Jetitől, avagy egy háborodott elméjű eszkimótól lopta Karl Lagerfeld. Egy azonban biztos a nagyszabású divatbemutató a hatalmas jégheggyel, óriási sikert aratott az - enyhén szólva - extrém darabok ellenére.

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier

A Chanel azonban kispályás ahhoz képest, ami most következik. Utoljára a Mercedes-Benz Fashion Weeken láttam ilyen veszélyes ruhakölteményeket. Hát, Jean Paul Gaultier a magazin mókafelelőse. A legviccesebb a dologban az, hogy olyan kavalkádot alkot, amiben mégis talál az ember valami harmóniát. Hát itt az élő példa, hogy az őrültet és a zsenit csak egy hajszál választja el.

Jean Paul Gaultier

A topmodell Sasha Pivovarova elég bevállalós nő, de azért nem gondoltam volna, hogy ezt a futurisztikus krampusz ruhát képes felvenni. Valószínűleg keményen fizetett Monsieur Gaultier.

Nincs más hátra, mint felkészülni a hidegre és kitalálni, melyik ruhacsodát rejtsék a vastag télikabátok!

Hamarosan kifejezetten az idei elegáns férfidivatot összegző cikkünkkel jelentkezünk!