Trendmagazin

Paul Allen eladná privát szigetét

A Microsoft társalapítója jelentős árangedménnyel is megválna a szigettől

2011.09.04 | Nagy Anna

Paul Allen a világ egyik leggazdagabb embere, akinek még saját szigete is van, amit most mégis eladna, 13.5 millió dollárért.


Már korábban írtuk, hogy Görögországban több sziget eladását tervezi az állam, hogy így jusson többletbevételhez. Azonban ettől függetlenül magánszemélyek is adják-veszik a kisebb-nagyobb szigeteket, a legújabb hír szerint a Microsoft társalapítója válna meg az Allan névre keresztelt szigettől (amit arról a tengerészről neveztek el, aki felfedezte).


A sziget az Egyesült Államokban, Washington államban található, a Burrows öböl és a Rosario szoros között. A szigeten egy leszállópálya, kikötő a hajóknak, illetve egy faház is helyet kapott.


Az üzletember 1992-ben vásárolta meg a területet, majd 2005-ben piacra dobta 25 millió dollárért, de végül nem tudta értékesíteni. Most, a válság és a növekvő eladósorban lévő szigetek hatására az Allan Island értéke közel a felére esett vissza, hiszen jelenleg 13.5 millió dollárt (hozzávetőlegesen 2.7 milliárd forintot) kérnek érte.