Trendmagazin

Ilyen Bugattit még nem láttál!

Pawel Czyzewski Bugatti Gangloff koncepciója

2013.02.28 | Munkatársunktól

A lengyel tervező egy lenyűgöző kétüléses Bugattit álmodott meg. Egy 1938-as Type 57 SC Atalante Coupéból merítette az ötletet, amelyet egy mai Bugatti Veyron-ba próbált átültetni. Így alakult ki a Bugatti Gangloff koncepciója. Egy olyan autó megalkotása volt a cél, amely sugallja a kézzel készült, extrém luxusautók exkluzivitását.


Formailag sokat örökölt az Atalante Coupétól, de egyes elemeit a Bugatti jelenlegi csúcsmodelljétől kapta: az utastér, a széles első sárvédők és hátsó vállak a Veyront idézik. A hagyományos, penge alakú légbeömlő nyílások, az osztott hátsóablaktól a hűtőrácsig végigfutó nagyon látványos gerincvonal az Type 57 SC-től származnak. Pawel Czyzewski sokféle színt kipróbált mind a külső, mind a belső kialakításhoz, és mint mondja: „A sok olcsó szemét és műanyagok korában ritkán látni olyan valamit, aminek lelke van és szívbe markol.”

A Bugatti együléses TypeZero tanulmánya után, amelyhez a francia tervező az 1935-ös modellhez nyúlt vissza, most a lengyel tervező is megmutatta, hogy hogyan lehet régi vonalak és stílusok alkalmazásával alkotni valami szemet gyönyörködtetőt, mely egyben modern hatást is kelt.