Trendmagazin

Péntek, vagy szombat?

Az időpontról- újratöltve

2011.11.27 | NadineAmikor egy munkatársamnak meséltem egy pénteki esküvőről, amin részt vettem, teljesen elképedt, mondván ki hallott arról, hogy valaki pénteken tartja az esküvőjét?! Hát én. És nagyon jó, formabontó ötletnek tartom.
 
Bár hagyományosan szokás szombaton esküdni, és sok szempontból előnyös is, mégis érdemes az újításra nyitott, modern pároknak végiggondolni, nem érdemesebb-e pénteken tartani a mennyegzőt? Újabb összehasonlítás következik, de most csak az előnyök felsorolásával.
 
Szombat:
Hagyományosabb időpont, amin senki nem fog meglepődni a rokonságból. Munkaszüneti nap, így elvileg mindenki ráér, a vidéki vendégeknek is van ideje az oda-, és visszaútra, sőt még a pihenésre is.
 
Péntek:
Formabontó ötlet, dinamizmust tükröz. Legfontosabb érv, hogy a legtöbb étterem kedvezményeket biztosít a pénteki esküvőknek, ez akár 10%-os megtakarítást jelenthet, ami 100 vendég és 8000 ft/fő ár esetén 80 000 forint. Biztos lenne mire költeni, nem? A vidéki és a sokáig dolgozó vendégekre való tekintettel lehet később kezdeni, mondjuk 6 óra körül, eddig valószínűleg odaérnek. Ráadásul annak tudatában, hogy másnap van egy teljes szombatjuk a pihenésre, valószínűleg szívesen maradnak tovább...
 
Néhány fontos szempont: ahogyan arra később még bővebben visszatérek, a polgári házasságkötésnél előre be kell jelentkezni, és bizonyos napokon (pl. állami ünnep, )
 
Mi a péntek mellett döntöttünk. Ha most kellene határoznotok, ti melyik nap tartanátok az esküvőt?
:Nadine: