Trendmagazin

Pihenés a rózsák kikötőjén

Fedett és kültéri medencék, szaunák és pezsgőfürdő kényezteti a vendégeket

2013.03.17 | Munkatársunktól

Portoroz, a „Rózsák kikötője”, az Adria szlovéniai szakaszán, az Isztriai-félszigeten fekvő üdülőparadicsom, amely sok évszázados múltra nyúlik vissza. Egykoron az itt élő bencés szerzetesek sóval és tengervízzel kúrálták a városba látogatókat, a 19. századtól azonban a gazdagoké lett a település és a tenger. Az egykor történelmi városra ma már inkább az idegenforgalom, a szállodák és a kaszinók a jellemzőek.


Ebben a miliőben található a minden szegletéből luxust árasztó Hotel Kempinski Palace Portorož, Szlovénia egyetlen 5* Superior besorolású szállodája, amelyből lenyűgöző kilátás nyílik a Pirani- öbölre. A modern anyagok, a kényelmes bútorok mind részei a hotelt belengő pihentető atmoszférának, amelyet egy francia dizájner tervezett meg. A tágas szobákban síkképernyős tévé, telefon, egyedi légkondicionálás és Wifi áll a rendelkezésre. A szálloda 1500 m2-es wellness részlege híres az iszappakolás és tengeri sós kezeléseiről, amelyért egész Európából érkeznek ide a vendégek.


Fedett és kültéri medencék, szaunák és pezsgőfürdő kényezteti a vendégeket. A központi fekvésű szállodából A Meduza Exclusive strandra golfautóval lehet lejutni. A strandhasználathoz nyugágy, törölköző, gyümölcs, ásványvíz és újság is jár. Érdemes még megemlíteni a két étterem különleges ételkínálatát is, amelyre méltán lehet büszke a szálloda. Modern ételspecialitások, helyi és mediterrán ízek is megtalálhatók az étlapokon. Esti programokról nem csak a szálloda, de a nyüzsgő éjszakai élettel rendelkező város is gondoskodik.