Trendmagazin

Poligámia a Madáchban

Beszámoló a sajtótájékoztatóról

2013.09.10 | Kocsis Katica

A Madáchban mindig nagy hangsúlyt fektettek a saját készítésű darabok megalkotására.Szirtes Tamás szerint egy zenés színház “nagykorúságát” épp az jelzi, ha képes a nagyklasszikusok mellett valami újat és egyedit is létrehozni. A Csoportterápia és az Én, JózsefAttila után most itt a legújabb ízig-vérig madáchos darab, a Poligamy.

Fotók: Madách Színház

A beharangozó sajtótájékoztató a Vamba teraszon kellemes nyárvégi hangulatban telt:leginkább anekdotázással, viccmeséléssel szórakoztatták az alkotók és a szereplők a sajtóképviselőit. Szirtes Tamás “érdekesen titokzatoskodó” bevezetője után Müller Pétert hívta aszínpadra, aki a poligámiáról tartott egy röpke, szellemes szónoklatot. Miután Mohamed, Dávidkirály és Salamon példáján keresztül illusztrálta, hogy a férfiak egy része élete során több nőtis szeret, egy modern tudományos kísérletet említett meg, amiben megállapították, hogy amonogámiát egy gén, a vazopresszin okozza.


Csattanós előadását követően Szirtes Tamás az alkotókat hívta a színpadra: a Poligamyzenéjét Bolba Tamás fogja megalkotni, aki elárulta, hogy nagyon élvezi, amikor egy közösmunkafolyamatban végül megszületik a darab zenéje. Galambos Attila is kiemelte - akiegyébként a szövegkönyvért és a dalszövegekért is felel -, a közös alkotás nagyszerűségét,majd Szente Vajk megjegyezte, hogy ezekre a közös beszélgetésekre, megbeszélésekreis érdemes lenne jegyet árusítani, mert annyira szórakoztatóak és egy szíházi darabbemutatásával egyenértékűek. Szirtes Tamás csak annyit árult el, hogy a darab cselekményesok váratlan fordulatot fog hozni, de ezen a sajóttájékoztatón még nem kívánta lelőni a darabpoénjait.


Az alkotók bemutatása után Nagy Sándor, az egyik főszereplő lépett a színpadra, aki szinténviccet mesélt, majd a darab további szereplői is csatlakoztak hozzá és közösen előadtak a készdalokból összeállított medley-t.A Poligamy bemutatójára október 26-án és 27-én kerül sor, a főbb szerepekben Nagy Sándormellett többek között láthatjuk még Nagy Balázst, Balla Esztert, Oroszlán Szonját, GalluszNikolettet, Feke Pált és Kiss Ramónát is.