Trendmagazin

Puma kollekció az olimpiai játékokra

Usain Bolt és Cedella Marley bemutatták a Jamaicai Track & Field Olimpiai viseletet

2012.06.01 | Trendmagazin

London, Egyesült Királyság (2012 Június 1.) – A Jamaicai Olimpiai Szövetség és anemzetközi sport lifestyle márka, a PUMA közösen bemutatta a Jamaicai Csapat egyenruháját,amelyet a nemzet sportolói a 2012-es Olimpiai Játékokon fognak viselni Londonban, minderedményhirdetéskor és a nyitó- és záró ünnepségeken. A ruhákat az ismert jamaicai atléta,a világ leggyorsabb embere, Usain Bolt és a nagy reggae ikon Bob Marley lánya, a nagyszerűdivattervező, Cedella Marley közösen mutatták be a nagyközönségnek.


A kollekciót a teljes csapat viselni fogja (nők és férfiak is), így a háromszoros Olimpiai BajnokUsain Bolt is. A PUMA együttműködése a Jamaicai Marley dinasztia legidősebb lány tagjávaltámogatja a márka hosszú távú elköteleződését a karibi nemzettel, annak gazdag kulturálisörökségével, nemzetközi zenei szerepével és összehasonlíthatatlan odaadásával az atlétika iránt.

“Megtiszteltetés, hogy én tervezhetem hazám mezét” mondta Cedella Marley. “Még azt semmondhatom, hogy ez egy valóra vált álom, mert soha nem is mertem volna róla álmodni.Középiskolában atletizáltam és a mai napig is a jamaicai atlétikacsapat nagy rajongója vagyok,így az a tény, hogy én tervezhettem az olimpikonok mezét teljességgel hihetetlen. Nagyrabecsülöm, amit a PUMA az elmúlt évek során Jamaikában végez, hiszen a Marley család isugyanezt az “adj-vissza-valamennyit” filozófiát vallja. Azt hiszem ez az együttműködés legendáslesz.”


A PUMA sportos vonalát megőrizve a kollekció magas színvonalú technológiát, anyagokat ésformákat ötvöz, hogy az atléták teljesítményét az elérhető maximumig fokozza. Az inspirációa jamaicai élénk színek és minták, valamint afrikai gyökerei adták, így Cedella Marley egyeditervezésére biztosan felfigyel majd a világ 2012 nyarán.

“Nem tudnék Cedella-nál jobb személyt elképzelni, aki az olimpiai mezünket megtervezhetné.”- mondta Usain Bolt. “A PUMA jól választott, hogy egy legendás jamaicait szerződtetett. Ő egyfantasztikus tervező és magában hordozza nemzetünk karakterét a Marley családon keresztül.Nagyon megtisztelő és inspiráló lesz úgy futni Londonban, hogy mindez az energia körbevesz.”


A PUMA olimpiai felszerelését követi egy lifestyle ruházati, cipő és kiegészítő kollekció is, amelyvilágszerte az összes PUMA üzletben elérhető lesz.

“Nagyon alapos kutatómunkát végeztünk anyagválasztás és dizájn terén, hogy biztosaklehessünk benne, hogy a versenyfelszerelés megfelel Jamaica világszínvonalú sportolóinak.”folytatta Marley. “A termékeknek meg kell felelniük minden tekintetben, úgy kell passzolniuk,mintha a testükhöz tartozna.”

“Az, hogy Cedella-val és a Marley családdal kerültünk partnerségbe, egy tökéletes választás amárkánk számára.” mondta Antonio Bertone, a PUMA Marketing Főigazgatója. “Ő megtestesítiaz életigenlő, nyugodt jamaicai természetet és eredetiséget visz majd a kollekcióba, amit azegész világ láthat 2012-ben Londonban.”


Cedella Marley akkoriban fogott ruhatervezésbe, amikor Ziggy Marley-val és a Melody Makersegyüttessel járt világkörüli turnén. Ebben a családi zenekarban testvérei játszanak. 2001-benindult divatmárkája, a Catch A Fire, amelyet édesapjának első albuma után nevezett el ésjellemzően bohém stílust élénk színekkel és mintákkal ötvöz. A divattervezés mellett Marleygyermekkönyveket is ír és a Tuff Gong International vezérigazgatója – ez az a kiadó, amelyetédesapja, Bob Marley alapított 1965-ben. Ugyancsak ő a Marley and Company vezetője, amelyBob vizuális és zenei jogait menedzseli és a The House of Marley konglomerátumot is irányítja.Egész életét mások szolgálatának szentelte, Marley jelenleg a The Bob Marley Foundationés a 1Love.org munkáját kíséri figyelemmel, amely alapítványok szépen illenek a PUMA általvallott “adj-vissza-valamennyit” filozófiájába.

A PUMA befektetése a jamaicai atlétikasportban széleskörű, Usain Bolt az egyik legismertebbnagykövete. 2002 óta a PUMA szponzorálja a jamaicai amatőr atlétikai szövetséget (JamaicanAmateur Athletic Association (JAAA), amely a jamaicai atlétika legfelsőbb szervezete, valaminta jamaicai olimpiai bizottságot. Ezen túl a PUMA segíti a fiatal tehetségek felemelkedéséttámogatásával, amelyet 7 középiskolai atlétikai programon keresztül biztosít. Ez az apartnerség, amely a támogatja az évente megrendezett ISSA Boys & Girls Track and FieldChampionships nevezetű fiúk és lányok számára megrendezett versenysorozatot, amelyetcsak "The Champs"-ként ismernek, és ami a legismertebb és legnépszerűbb sporteseményJamaikában, ahol a világhírű sprinterek sora kezdte pályafutását.

A PUMA a versenysorozatelőtti válogatókon is részt vesz támogatóként, köztük a Gibson Relays (Gibson Váltóverseny)és más meghívásos viadalokon is. A középiskola világán túl a PUMA a fő szponzora a ReggaeMarathonnak, amely minden decemberben megrendezésre kerül Jamaikában és rengeteg futótvonz szerte a világból.


Az egész világ figyelni fogja Usain Boltot 2012-ben Londonban, hogy láthassa, sikerül-emegdöntenie saját rekordját 100 méteren és a 200-as váltóban, miközben Cedella Marleyegyedi tervezésű mezét fogja viselni. A 24 éves Bolt a világ legtehetségesebb atlétái közéemelkedett, három olimpiai aranyat nyert a 2008-as pekingi olimpiai játékokon és kétvilágrekordot döntött, 100 méteren (9:58) és 200 méteren (19:19) a berlini világbajnokságon2009-ben. A PUMA csakúgy, mint a többi Bolt rajongó, úgy hiszi, a java még hátravan.