Trendmagazin

Puma kollekció az olimpiai játékokra

Usain Bolt és Cedella Marley bemutatták a Jamaicai Track & Field Olimpiai viseletet

2012.06.01 | Trendmagazin

London, Egyesült Királyság (2012 Június 1.) – A Jamaicai Olimpiai Szövetség és a nemzetközi sport lifestyle márka, a PUMA közösen bemutatta a Jamaicai Csapat egyenruháját, amelyet a nemzet sportolói a 2012-es Olimpiai Játékokon fognak viselni Londonban, mind eredményhirdetéskor és a nyitó- és záró ünnepségeken. A ruhákat az ismert jamaicai atléta, a világ leggyorsabb embere, Usain Bolt és a nagy reggae ikon Bob Marley lánya, a nagyszerű divattervező, Cedella Marley közösen mutatták be a nagyközönségnek.


A kollekciót a teljes csapat viselni fogja (nők és férfiak is), így a háromszoros Olimpiai Bajnok Usain Bolt is. A PUMA együttműködése a Jamaicai Marley dinasztia legidősebb lány tagjával támogatja a márka hosszú távú elköteleződését a karibi nemzettel, annak gazdag kulturális örökségével, nemzetközi zenei szerepével és összehasonlíthatatlan odaadásával az atlétika iránt.

“Megtiszteltetés, hogy én tervezhetem hazám mezét” mondta Cedella Marley. “Még azt sem mondhatom, hogy ez egy valóra vált álom, mert soha nem is mertem volna róla álmodni. Középiskolában atletizáltam és a mai napig is a jamaicai atlétikacsapat nagy rajongója vagyok, így az a tény, hogy én tervezhettem az olimpikonok mezét teljességgel hihetetlen. Nagyra becsülöm, amit a PUMA az elmúlt évek során Jamaikában végez, hiszen a Marley család is ugyanezt az “adj-vissza-valamennyit” filozófiát vallja. Azt hiszem ez az együttműködés legendás lesz.”


A PUMA sportos vonalát megőrizve a kollekció magas színvonalú technológiát, anyagokat és formákat ötvöz, hogy az atléták teljesítményét az elérhető maximumig fokozza. Az inspiráció a jamaicai élénk színek és minták, valamint afrikai gyökerei adták, így Cedella Marley egyedi tervezésére biztosan felfigyel majd a világ 2012 nyarán.

“Nem tudnék Cedella-nál jobb személyt elképzelni, aki az olimpiai mezünket megtervezhetné.” - mondta Usain Bolt. “A PUMA jól választott, hogy egy legendás jamaicait szerződtetett. Ő egy fantasztikus tervező és magában hordozza nemzetünk karakterét a Marley családon keresztül. Nagyon megtisztelő és inspiráló lesz úgy futni Londonban, hogy mindez az energia körbevesz.”


A PUMA olimpiai felszerelését követi egy lifestyle ruházati, cipő és kiegészítő kollekció is, amely világszerte az összes PUMA üzletben elérhető lesz.

“Nagyon alapos kutatómunkát végeztünk anyagválasztás és dizájn terén, hogy biztosak lehessünk benne, hogy a versenyfelszerelés megfelel Jamaica világszínvonalú sportolóinak.” folytatta Marley. “A termékeknek meg kell felelniük minden tekintetben, úgy kell passzolniuk, mintha a testükhöz tartozna.”

“Az, hogy Cedella-val és a Marley családdal kerültünk partnerségbe, egy tökéletes választás a márkánk számára.” mondta Antonio Bertone, a PUMA Marketing Főigazgatója. “Ő megtestesíti az életigenlő, nyugodt jamaicai természetet és eredetiséget visz majd a kollekcióba, amit az egész világ láthat 2012-ben Londonban.”


Cedella Marley akkoriban fogott ruhatervezésbe, amikor Ziggy Marley-val és a Melody Makers együttessel járt világkörüli turnén. Ebben a családi zenekarban testvérei játszanak. 2001-ben indult divatmárkája, a Catch A Fire, amelyet édesapjának első albuma után nevezett el és jellemzően bohém stílust élénk színekkel és mintákkal ötvöz. A divattervezés mellett Marley gyermekkönyveket is ír és a Tuff Gong International vezérigazgatója – ez az a kiadó, amelyet édesapja, Bob Marley alapított 1965-ben. Ugyancsak ő a Marley and Company vezetője, amely Bob vizuális és zenei jogait menedzseli és a The House of Marley konglomerátumot is irányítja. Egész életét mások szolgálatának szentelte, Marley jelenleg a The Bob Marley Foundation és a 1Love.org munkáját kíséri figyelemmel, amely alapítványok szépen illenek a PUMA által vallott “adj-vissza-valamennyit” filozófiájába.

A PUMA befektetése a jamaicai atlétikasportban széleskörű, Usain Bolt az egyik legismertebb nagykövete. 2002 óta a PUMA szponzorálja a jamaicai amatőr atlétikai szövetséget (Jamaican Amateur Athletic Association (JAAA), amely a jamaicai atlétika legfelsőbb szervezete, valamint a jamaicai olimpiai bizottságot. Ezen túl a PUMA segíti a fiatal tehetségek felemelkedését támogatásával, amelyet 7 középiskolai atlétikai programon keresztül biztosít. Ez az a partnerség, amely a támogatja az évente megrendezett ISSA Boys & Girls Track and Field Championships nevezetű fiúk és lányok számára megrendezett versenysorozatot, amelyet csak "The Champs"-ként ismernek, és ami a legismertebb és legnépszerűbb sportesemény Jamaikában, ahol a világhírű sprinterek sora kezdte pályafutását.

A PUMA a versenysorozat előtti válogatókon is részt vesz támogatóként, köztük a Gibson Relays (Gibson Váltóverseny) és más meghívásos viadalokon is. A középiskola világán túl a PUMA a fő szponzora a Reggae Marathonnak, amely minden decemberben megrendezésre kerül Jamaikában és rengeteg futót vonz szerte a világból.


Az egész világ figyelni fogja Usain Boltot 2012-ben Londonban, hogy láthassa, sikerül-e megdöntenie saját rekordját 100 méteren és a 200-as váltóban, miközben Cedella Marley egyedi tervezésű mezét fogja viselni. A 24 éves Bolt a világ legtehetségesebb atlétái közé emelkedett, három olimpiai aranyat nyert a 2008-as pekingi olimpiai játékokon és két világrekordot döntött, 100 méteren (9:58) és 200 méteren (19:19) a berlini világbajnokságon 2009-ben. A PUMA csakúgy, mint a többi Bolt rajongó, úgy hiszi, a java még hátravan.