Trendmagazin

Repülőút gyerekek nélkül?

Van olyan légitársaság, ahol már létezik ilyen kikötés

2012.08.05 | Nagy Anna

A TripAdvisor egy nem szokványos felmérést készített a repülőn való utazással kapcsolatban. Azt kérdezték a 2200 brit válaszolótól, hogy mennyire zavarja őket a repülőn lévő gyerekek jelenléte – az eredmény igen érdekes lett.

A britek 37%-a azt válaszolta, hogy hajlandó lenne többet fizetni egy repülőjegyért, ha a társaság garantálná, hogy nem lesz a járaton egyetlen gyermek sem. Közel 34% pedig azt mondta, hogy az első osztályú kabinokat kivétel nélkül gyerekmentessé kéne változtatni. A legtöbben, akiknek bajuk volt a gyerekekkel azt hozták fel példának, hogy a rendetlen kiskorúak a szék támláját rugdossák, vagy a hangoskodásukkal keserítik meg az utazást.


A Malaysia Airlines is sok panaszt kapott hasonló ügyekben, így ők egész egyszerűen kitiltották egyes járataikról (Airbus A380 London – Kuala Lumpur, Sydney – Kuala Lumpur) a gyerekeket, továbbá szabályzatuk kimondja, hogy az üzleti osztályon sem utazhat kiskorú. Egyes elemzők szerint a gyerekmentes repülőút könnyedén gyakorlattá válhat a világ számos pontján, bár az egészen biztos, hogy az ilyesfajta intézkedések sok vitát fognak generálni a jövőben.