Trendmagazin

Roberto Cavalli Kristálypalotája

Luxus és kifinomultság két szinten

2010.07.06 | Szabó Adrienn

A Roberto Cavalli csillogó, sziporkázó ragyogása várja a vásárlókat két szinten, 260 négyzetméteren. Az alsó szinten található a női kollekció, melyet csodás Swarovski kristályokból készült függöny oszt két részre, mindezt egy hatalmas, ragyogó Roberto Cavalli logó koronázza meg. A padló aranypor és műgyanta keverékéből készült, a Cavalli elrepít az aranyutcákra. Ha nem volna még elég a ragyogásból, a falak bronz és fehérarany csíkozású díszvonalakkal vannak ellátva.


Az emeletre vezető lépcsőt egy pompás kristály és tükörzuhatag övezi. A galérián az egyéni vásárlói igények kielégítésére létrehozták a VIP szobát. Ennek egyik fő eleme az arany levélmotívummal díszített hatalmas, tükrös gardróbszekrény. A belső designt maga Mr. Cavalli tervezte meg.


De most jöjjön a lényeg, mit kínál a Roberto Cavalli idén nyáron?

ROBERTO CAVALLI NŐI KOLLEKCIÓ 2010

A Roberto Cavalli idén nyáron is hozza szokásos formáját. A színskála minden színe megjelenik palettájukon. Frissesség, vidámság, üdeség, izgalmas szín kavalkád, minták áradata és mindezeknek kifinomult, ízléses kombinációja; ezt nyújtja az idei kollekció. A tervezők a ruhák formavilágába is az extrémitás mellett szavaztak. A nyak, az ujj, a derék és a ruhák hosszának megoldásai is a legvadabb formavilág felé hajlanak el. Egy szó, mint száz, a Roberto Cavalli darabjaival idén megszínesíthetjük a szürke hétköznapokat. Beengedhetjük a csíkok, kockák, vadvirágok, nonfiguratív minták, színek, levelek, szirmok, állatminták nyüzsgő világát a szekrényünkbe.

Fotók: Marcio Madeira

Elsőként vegyük a színkavalkádot, a forró nyári trópusi színektől, a hidegebb lágy színekig mindent megtalálunk a Cavalli palettáján. A kollekciót főleg a tropicos, életteli színvilág jellemzi, megjelenik a lime zöld, a narancs, a sárga, a tűzpiros. Rendkívül szenvedélyes, perzselő nyári hatást ad a ruháknak a milliónyi virág- és levélminta a csodás fehér és fekete kontúrokkal. Néhol a printek kiegészülnek a tengerkékkel, lilával is. Azonban a hűvös színekről sem feledkeztek el, az orgonalila, a zöld és más pasztellesebb, lágyabb színek is megjelennek a modelleken. A ruhákat fodrok, húzások, zsabózások, szűkítések díszítik. Továbbá jellemző a formavilágra a vékony gumírozás, mely enyhén buggyosítja az anyagot. A maxiruhák lágy esésű, hátrafelé uszályszerűen hosszan elnyúló szabásúak. A midi és mini ruhák pedig alul enyhén fodrozódnak, ha nem volna elég a pezsdítő mintázat, még belehullámozhatunk egy kicsit a nyár forgatagába.


A luxusmárka idén is betölti diktátori szerepét a divat világában, ugyanis egy olyan extravagáns és mégis roppant elegáns dologgal állt elő, amely rendkívül feldobja ruhánkat. Tökéletesen tudom ajánlani azoknak, akik a reggeli vacillálásban nem tudnak dönteni a nadrág és a szoknya közt, a Roberto Cavalli megoldotta a nagy dilemmát. Az új maxiruha elől mini, hátrafelé hosszan elnyúlik egész a földig, alá pedig a tervező egy csíkos vagy kockás mintázatú extramini shortot ajánl. Az apró virágprintek mellett a csíkos és a kockás minta sokakban furcsa érzéseket támaszt az összeállítás iránt. Meg kell állapítsuk azonban, hogy igenis passzol a két darab, olyan különleges szín és mintaválasztás a tervező részéről, mely szenzációsan harmonizál.

Rendben, rendben. Kicsit foglalkozzunk a nem olyan extrém vásárlókkal is, hiszen a Cavalli sem feledte őket. Mint mindenütt, itt is hódítanak a szaggatott, koptatott farmerok, a finom textúrájú pamut felsőruházat, a mély ülepű keleties stílusú nadrág, a leggingek és természetesen a csokoládébarna bőrnadrág. A vadnyugat innen sem maradhatott el. A több színben is megtalálható bőrnadrág lyuggatott, kicsipkézett hatású mintázata madeira technikával van kialakítva. Az egyik nagyon domináns darab a szürke színű, szaggatott farmer, melyet csupa-csupa nonfiguratív minta tarkít és tesz egyedivé.


Mint az köztudott a Roberto Cavalli védjegye, a kígyó. Az elegáns kollekció több darabján megtaláljuk az elegánsan körbetekeredő, Swarovskival díszített fémhüllőket. A leggyönyörködtetőbb darabon mellrésznél csavarodik körbe a kígyó a csodás evening dressen. Jellemző továbbá a vörösborszínű, erős, enyhén lilás árnyalat és a gyémánt kristálymintázatával díszített darabok. És ha már az állatvilágnál tartunk, ne felejtsük el megemlíteni a többi állatmintát sem. A zsiráf mintázatát követi a tervező több színben, a lilának egy kicsit erőteljesebb és egy finomabb, hűvösebb árnyalatával, továbbá a zölddel. Épp úgy, mint a szavanna óriásait, minket is díszíthet és tehet kecsessé a zsiráf ihlette mintavilág. Kicsit vaduljunk el, még jobban, látogassunk el az enyhén gótikus, kissé vérfagyasztó világba. Nem tudom, hogy ki mit reagálna, ha letekintene a lábára és egy kedves kis pók mosolyogna rá, hatalmas lábaival integetve. Hát én speciel elájulnék, de a Cavalli úgy látszik kezelni készül a phoebiásokat. Fokozzam még?, hordhatunk a lábunkon akár pókhálót is, csak, hogy szokjuk a kis hasznos légyfogók világát. Persze ezeket a sokak által rémesnek vélt lényeket is igen vonzóvá varázsolták. A pókok hátát gyönyörűen csillogó apró kövek díszítik, melytől elegánssá és előkelővé válnak nyolclábú kis barátaink. Egyszerűen, aki látja ezeket a kis csodarovarokat, kényszerét érzi annak, hogy mindenhova magával vigye a kis ékszerpókokat, méghozzá a lábon, táskán, kiegészítőkön és a ruhákon is.

ROBERTO CAVALLI FÉRFI KOLLEKCIÓ 2010

A férfiak sem maradnak árván ruha ügyben a Roberto Cavallinak hála. Természetesen a férfi kollekciót is a modernitás, luxus, egyediség, extrémitás és színesség jellemzi. Az elegáns cambridge-i úri fiúk és a vérbeli vad rockerek is megtalálják a nekik való modelleket a Roberto Cavalli kínálatában.


Az idén a felső ruházat tekintetében az enyhén, vagy teljesen áttetsző trikók, rövid ujjú polok a legdominánsabb darabok. A mellények sem maradhatnak el, a nyomott virágmotívumos barna bőr mellények és a hozzájuk tartozó nadrágok feldobják a hagyományos férfi ruhatárakat. Az enyhén western hatású darabok a városi stílus ötvözetében a legvagányabb nagyvárosi cowboy érzetét keltik az emberben.

A minták tekintetében a nonfiguratív-, a levél- és virágminták egyedi tervezésű formavilágát fedezhetjük fel az ízlésesen megtervezett printek közt. A színeket nem hanyagolta Mr. Cavalli a férfi ruhák megálmodásakor sem. A kék, a rikító zöld, a sárga, a rózsaszín és a színek A-Z-ig, megvannak a RC színkészletében.


A bőrdzsekik és mellények széles választéka mind fazonban, mind színben ellenállhatatlan darabokat kínál, így a választás nem egyszerű, uraim! A legelegánsabb daraboktól a legvadabbakig mindent megtalálunk, idén a Roberto Cavalli kiszolgál minden stílusirányzatot követő fiatalembert, ugyanis a kollekció darabjai olyan jól kombinálhatóak, hogy a férfiak kedvükre variálhatják a modelleket.

Kiegészítők tekintetében a kígyó természetesen megjelenik, de ez esetben nem alakjában, csak mintájában. Az órák többnyire a kerek számlapos formavilágot követik. Ugyan a nyár többnyire az arany színt támogatja, de Mr. Cavalli a férfi vásárlóknak ezüst cipővel szolgál, a fényes, tükörhatású anyag feldobja a farmert, a suhogós anyagokat, a szatént, a bőrt és bármely anyagot. A napszemüvegek pedig többnyire a pilóta jellegű és a modern formavilágot követik Az övek és táskák is a kígyó- és krokodilbőr mintázatot követik, ezzel elhozva a wildlife hatását a magyar férfiaknak. Persze minden darabot elláttak a Roberto Cavalli logóval.


Aki nem hisz a mesékben, nem gondolja, hogy egy kristálypalotáról szóló álom valóra válhat, az látogasson el az Andrássy út 23. szám alá és váltsa valóra álmát.