Trendmagazin

Roberto Cavalli világa

Cégbemutató

2010.06.10 | Szabó Adrienn

Roberto Cavalli 1940 november 15-én látta meg a napvilágot Firenzében. Igazi művészcsalád sarja, nagyapja Guiseppe Rossi a Macchiaioli Mozgalom termékeny művésze volt, az Uffizi Képtárban még ma is megtekinthetőek munkái.

A fiatal és roppant tehetséges Roberto, a helyi művészeti iskolába iratkozott be, ahol textilfestő szakra járt. Első virágmotívum-sorozatát is itt készítette el, melyre azonnal lecsapott jó néhány olasz kötöttárugyár vezetője.

A hetvenes években fejlesztette ki egyedülálló és forradalmian új nyomástechnikáját bőr alapanyagokra, mára azon patchwork-kreációi világhírűvé váltak. Ajánlatot kapott Pierre Cardintól, sőt még a Hermés divatháztól is, de a fiatalember álmai ennél sokkal nagyobbak voltak.


30 éves korában bemutatta a Salon for Pret-a-Porter-ben első saját neve alatt futó kollekcióját. Ezt követően Olaszországba, a firenzei Pitti Palotában található Sala Bianca kifutójára tervezett rendkívül egyedülálló kreációcsodákat. Nyomtatott formákkal, bőrrátétekkel, brokáttal és vadállat-mintákkal díszítette farmerkollekcióját. Mesébe illő alkotásai a legmegfelelőbbek a modern nők számára, így a felső tízezer azonnal rákapott a Cavalli stílusra. A luxus és a csillogás ekkori központjában Saint Tropez-ben megnyílt az első boutique.
 

1980-ban életre szóló hűséget fogadott párjának, Eva Duringert-nek, aki az óta is társa mind a magánéletben, mind üzleti területen.
 

A ’90-es években egy rövid időre visszavonult a család a divatszakmából, a munka szüneteltetése alatt versenyló-tenyésztéssel foglalkoztak. Az új korszak első divatbemutatóját Milánóban rendezték meg 1994-ben. Még az év decemberében három új üzlettel büszkélkedhetett Mr. Cavalli. Kőmosott farmerei, egyedi tervezésű extrém darabjai ismét megfogták a luxusra és modern darabokra vágyó közönséget. Ekkor még csak divathóbort volt a RC világa, később kultusszá vált.

Roberto Cavalli üzlet Párizsban
 
A Roberto Cavalli mára nem divatot teremt, hanem teljes életstílust közvetít. Követi star, politikus, üzletember és magánember is. Ötleteit a természetből meríti, motívumait onnan gyűjti. A világot fényképezőgéppel járja, ő a növények és állatok paparazzia, minden ihletet adó természeti jelenséget lencsevégre kap.
 

Roberto Cavalli stílusa folyton változik, mindig újat nyújt. Elképesztő, ahogy játszik a darabokkal, a színekkel, a mintákkal, a formákkal. Ellenállhatatlan nőt varázsol bárkiből, mindenkit egyedivé, elegánssá és a luxus fényében ragyogóvá tesz. Átlagon felüli férfiasságot és eleganciát biztosít. A végtelen kreativitása és kimeríthetetlen ötlettára teszi őt utánozhatatlan divattervezővé.
 

A fő vonulat a Roberto Cavalli Womenswear, mely a női kollekciót kínálja szezonról-szezonra a hölgyek számára. Később ez kiegészült a férfiakat kiszolgáló ággal, melynek a RC Menswear nevet adták. 1998-ban úgy döntött Cavalli, hogy létrehoz egy kifejezetten fiataloknak szánt családod, mely a Just Cavalli. Ezen három vonal mindegyike szolgál férfi és női ready to wear-rel, kiegészítőkkel, cipőkkel, órákkal, napszemüvegekkel, parfümökkel és alsóruházattal is. A vállalkozás része továbbá az Angels&Devils márkacsalád, mely kislányoknak és kisfiúknak szolgálja a Cavalli vidám világát. A Just Cavalli és Roberto Cavalli is külön ágat épített az Underwear szekciójára, mely az ízlésesebbnél ízlésesebb fehérnemű és fürdőruha kollekciót biztosítja szezonálisan.
 

A milánói kifutókon látható női kollekciót (Roberto Cavalli Womenswear) a kiegészítőkkel együtt a Roberto Cavalli S.p.A. gyártja. A további kollekciók: Roberto Cavalli Menswear (férfi kollekció az Ittiere-től), Just Cavalli (Ittiere), Class (Dressing), Roberto Cavalli és Just Cavalli Underwear (Albisetti), Roberto Cavall és Just Cavalli Eyewear (szemüvegek és napszemüvegek a Marcolintól), Roberto Cavalli Timewear és Just Cavalli Time (Morellato & Sector), Roberto Cavalli Angels & Devils (gyermek kollekció a Simonettától), Angels & Devils Shoes (gyermek cipők a Selútól), Roberto Cavalli és Just Cavalli Perfume (ITF), Roberto Cavalli Shoes (Vicini), Roberto Cavalli baby (Simonetta) és Roberto Cavalli Jewels (Morellato&Sector).
 

Mára Cavalli Úr nem csak ruházati cikkekkel foglalkozik. 2002-ben megnyitotta első kávéházát Firenzében, majd a Just Cavalli Caffét Torre Brancában.

 A Cantieri Baglietto által tervezett yacht

Családjával egy hatalmas villában él, szereti a természetet, nagy utazó és természetjáró ember. Természetesen családja követi útjaira, legyen szó hegyekről, vadvizekről, tengerről, dzsungelről, vagy bármely helyről a világon. Kíváncsian várjuk, mikor áll elő Mr. Cavalli az űr hatalmas világának felderítésével, hiszen számára nincsenek határok. A divat, az emberi elképzelés és az extrémitás határait réges-rég felrúgta. A nyarakat szívesen tölti el 41 méter hosszú szivárványszínekben játszó jachtján. Cantieri Baglietto kifejezetten az ő számára tervezte, 2004-ben elnyerte a Yacht Capital díjat.

 

Persze a RC vonzó világa csalogatja a hírességeket is. Olyan starok viselik Cavalli mind egyedi, mind aktuális kollekciós darabjait, mint: Beyoncé Knowles, Lenny Kravitz, Madonna, Drew Barrymore, Sharon Stone, Jennyfer Lopez, Gwyneth Paltrow, Charlize Theron és Victoria Beckham. Rendkívül sokat ad a személyes vevői és megrendelői körére, így szívesen mulatja az időt a fent említett hírességek társaságában, akik mind a „Cavalli-életstílus” követői.

 

Aki pedig szeretné a magyar kóstolót élvezni Roberto Cavalli világából, életstílusából, az mindenképpen látogasson el az Andrássy út 23. alá és élvezze a luxus világát Cavalli módra. Légy része Te is a mindig újat nyújtó életnek!