Trendmagazin

Rolexet lopott a mentős

Nagyon ár alatt passzolta el a svájci órát

2014.11.15 | Munkatársunktól

Egy mentős lopási ügye borzolja a kedélyeket Arizonában, aki a betegtől eltulajdonított Rolexet az Ebayen keresztül próbálta eladni.

A gyanúsított a 32 éves Jason Edward Alexander, aki a Rural Metro betegszállító cégnél dolgozik. A rendőrség elmondása szerint, Alexander épp abban a mentőben dolgozott, amelyik Michael Brandon­t szállította a mesai otthonából a Banner Baywood kórházba. A Vietnámban is harcoló veterán sajnos a kórházban meghalt, azonban a családja észrevette, hogy a férfi 1969­-es Rolex Submariner karórája eltűnt - nyilatkozta a rendőrség. A hiányzó órát egy családtag kezdte el keresni, és nem sokkal később meg is találta az Ebay­en, majd jelentette ezt a rendőrségnek is. Később megtudhattuk a rendőrségtől, hogy Alexander volt az eladó, amit ő el is ismert, sőt azt is elmondta, hogy az órát sikerült eladnia egy barátjának, 1400 dollárért (a vintage óra piaci értéke mintegy 8-13 000 dollár).


„Ez egyszerűen nagyon aljas dolog volt”­ - mondta Brandon barátja, és egyben szomszédja, Pat Marzullo, majd így folytatta: „Amikor az ember mentőt hív, úgy gondolja, hogy azok barátságosak lesznek, és segíteni szeretnének.”

Alexander jelenleg közigazgatási fizetés nélküli szabadságát tölti a Rural Metro Corporation­nél, árulta el John Karolzak, az arizonai vállalat elnökhelyettese, majd így nyilatkozott: „Nagyon komolyan vesszük ezt az ügyet.” A hatóságok Alexandert jelenleg lopással, és lopott tulajdonnal való kereskedéssel vádolják. Munkaadója elmondása szerint még soha nem történt ilyen, vagy ehhez hasonló eset a cégnél.