Trendmagazin

Romain Jerome: Space Invaders DNA

Különleges kiadás a Moon Invader speciális tokjában

2011.07.02 | Oroszvári Péter

Kétszer 78 darabos limitált szériát ad ki a Romain Jerome a TAITO-val karöltve - bátran tisztelegve a '80-as évek egyik nagy ikonja előtt. Manuel Emch, a RJ ügyvezető igazgatója büszkén vallja, hogy annak idején ő is nagyon kedvelte a Space Invaders játékot. Sok akkori fiatal számára igazi legendává váltak a játéktermekben hódító, Földet megtámadó űrhajók, s bár ma már nincs nagyon a köztudatban, alig akad olyan ember, aki ne ismerné fel a pixelfigurákat.


Hogy miért épp egy Space Invaders sorozatra esett a Romain Jerome választása? Egy lehetséges válasz - bár biztosan más is közrejátszott -, hogy más márkák túl hagyományosan gondolkodnak ahhoz, hogy bevállaljanak egy ilyen különleges, egyedi tisztelgést egy videojáték, és a késő 20. századi popkultúra előtt. Plusz, a Romain Jerome nagyon stílusosan köti össze ezt az előző modelljeiből megismert, űrutazással kapcsolatos anyagforrásokkal - másnak erre nincs lehetősége.


A speciális számlapú modellek a Moon Invader széria 46 mm-es tokjába kerültek - tehát a hátlap acélja itt is az Apollo 11-ből származik. Nem véletlen hogy erre a masszív vázra esett a választás - finom utalás ez arra, hogy a Space Invaders űrlényei is ilyen erős, biztonságos gépekkel érkeztek a Földre. Az óratok-szíj kapcsolatának megoldása is azonos - az óratok a négy "sarkán" megtalálható gömbcsuklók segítségével kapcsolódik össze a szíjjal, ezek kialakítása az amerikai Holdraszálló egység talpait idézi, emellett rendkívül kifinomult megoldással biztosítják a tökéletes illeszkedést az ember csuklójára, legyen az akármilyen vastag. Az anyagok eredetiségét itt is igazolással biztosítják.


A kétszer 78 darabos limitált szériák csak számlapjukban különböznek. A 3,5 milliméteres Space Invaders figurák a "nappali" verzióban 4 különböző színű zománcfestést kaptak, míg az "éjszakai" változat Superluminova bevonatot (ugyanúgy működik, mint a foszforeszkáló anyagok, ám annál sokkal tartósabban és erősebben világít). Egy számlapon 17 figura található meg, ezek mindegyike egyedileg készül el, majd kézzel kerül fel.

Ezek a modellek igazán különleges kinyilatkoztatásai egy ikon iránti tiszteletnek. Aki ilyet hord, humoros, mégis egyedi módon jelzi magáról, hogy ő is részese volt a legendának, és most megint az lehet. Viszont ehhez elég mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni.