Trendmagazin

Ronaldónak készített órát Franck Muller

A gyűjtők azonnal lecsaptak a nem mindennapi modellre

2013.01.08 | Munkatársunktól

Cristiano Ronaldo a világ egyik legjobb focistája, Franck Muller pedig a világ egyik leginnovatívabb órásmestere. A két legenda végre találkozott egymással. A 27 éves Ronaldo fiatal kora ellenére elérte, hogy egyike legyen a világ valaha volt legjobb focistáinak. A fürge-lábú portugál szupersztár tehetségét Franck Muller egy kifinomult időmérővel ünnepli, melyből mindösszesen 7 darab készül – így a legexkluzívabb és legösszetettebb limitált széria örökre egy futballista nevéhez kapcsolódik majd.


„Megtiszteltetés, hogy egy ilyen különleges kollekciót szenteltek nekem, főleg egy olyan tekintélyes márkától, mint a Franck Muller. Az öröknaptár szimbolizmusa még fontosabbá teszi ezt nekem, mert a karriercélom az, hogy addig menjek el, ameddig csak lehet és a bravúrjaimat örökre megjegyezzék. Ez a különleges időmérő kifejezi azt, amik Franck Muller és én vagyunk. A márka szeretete mellett még sok közös van bennünk ezzel az emberrel, mindketten hiszünk a saját képességeinkben és lehetőségeinkben.” – Nyilatkozta Ronaldo.

A limitált szériás öröknaptáras Bi-Retro Chronograph CR7 órákat Monte Carlóban jelentették be nemrégiben a Franck Muller csoport kiállításán. A genfi órakészítő szorosan kötődik Portugáliához és régi kötődése van a futballhoz is. A sport iránti szeretetét sokféleképpen kifejezi: sporteseményeket szponzorál, limitált szériát ad ki híres klubokhoz kapcsolódva, de a spanyol világválogatott csapattagjai is kaptak már személyre szóló órákat.


A Real Madridos José Mourinho limitált kiadású órája és a Tottenham menedzsere, Andrés Villas- Boas szponzorálása után nem volt meglepő, hogy Cristiano Ronaldo tehetséges is elismerést kap a portugál időjárásért és konyháért rajongó Franck Mullertől. Azonban ebben az esetben egy olyan exkluzív időmérő készült, amely egyszerre két órakészítési nehézséget is ötvöz. Az egyik az öröknaptár, amely azt szimbolizálja, hogy a csatár helye a történelem legjobbjai között van. A másik, a bi-retrográd kronográf, amely a sportosságot hivatott kihangsúlyozni. Egy hatalmas vörösarany Cintré Curvex házba zárták az időmérő szerkezetet és fekete-fehér számlappal tették teljessé az összhatást. Ronaldo kedvenc száma a hetes, amelyet a Manchaster United mezén viselt, gyémánttal kirakott ezen a nem mindennapi órán. A hátlapra Ronaldo sziluettjét és aláírását gravírozták. A szériát a gyűjtök elővételben elkapkodták. Az árát nem hozták nyilvánosságra, de 110.000 euró körülire becsülik.


Ronaldonak már van 4 vagy 5 Franck Muller órája, de most, hogy az órásmester személyesen látogatta meg és adta át a limitált széria első darabját neki, ezt különlegesen fontosnak érzi. Eddig nem sokat tudott az órakészítésről és az órák lelkéről, de ezen széria okán sokat beszélgetett Franck Mullerrel és most már sokkal jobban átlátja az időmérők megalkotásának komplexitását. A futballista ízlése az órák terén sokat változott. Régebben a gyémánttal kirakott darabokat értékelte, mostanra már az elegáns, jól kidolgozott időmérőket kedveli. Minden nap az aktuális öltözékéhez és hangulatához választ órát. „

Az életem nagyon függ az időtől. Minden, amit csinálok, kapcsolódik az időhöz, hogy mennyi időt töltök el valamivel és mit tudok csinálni az időmben. A focipályán például egy büntetőrúgáskor minden a másodperc törtrésze alatt dől el. Amikor a csapatunk nyerésre áll, és meg kell tartanunk az eredményt, mintha megállna az idő, és minden perc egy órának tűnik.” – mondta a sztár.


Franck Muller így beszélt Rondaldóról közös interjújukban: „A tehetsége lehetővé teszi számára, hogy bárkit felülmúljon, de ő csak továbbra is a saját rekordjainak megdöntésén dolgozik. Ott ahol ő áll, tulajdonképpen saját magával versenyzik.” De úgy tűnik Ronaldo mégsincs egyedül: az idő, vagy legalábbis egy bizonyos időmérő az ő oldalán áll. Egy óra, amely egy életre szól.