Trendmagazin

Rövid autós hírek a felső kategóriából

Néhány izgalmas újítás várható

2010.12.22 | Molnár Gergely

Közeledik a 2010-es év vége, sokakat érdekelhet milyen új modellekre, újításokra lehet számítani a négykerekűek világában. Utána néztünk, hogy mire készül néhány luxusautókra szakosodott gyár a közeljövőben.

Bentley


A Bentley nemrégiben bejelentette, hogy a 2012-es évben komoly modellfrissítésre készül. A britek legendás - luxusautóiról híres – márkája eddig is élenjárt a technológiai újításokban. Az idén bemutatott Continental GT is ezt bizonyítja. Mind a teljesítmény, mind az utastér felszereltsége szempontjából jobb lett elődjénél. A sok kis átalakításnak köszönhetően sikerült növelni a sebességet és a navigációs rendszer is előnyére változott, hála a 8 colos érintőképernyős vezérlőrendszernek. A Bentley - ígérete szerint – a következő években innovatív és exkluzív az ajánlatokkal fog előrukkolni vevői számára, lehetővé téve a személyre szabott autózást és az egyéni ízlésnek megfelelő gépkocsivásárlást.

Porsche


A cég Cayman R modellje a korábbiaknál sportosabb, különlegesebb vezetési élményt ígér, hála 3.4 literes, 6 hengeres motorjának és a hatfokozatú manuális sebességváltó. Az autó 5 másodperc alatt képes 100 km/h-ra gyorsulni, végsebessége 282 km/h. A hét fokozatú PDK (Porsche Doppelkupplungsgetriebe) rendszer használatával pedig, jobban gyorsul és a fogyasztás is alacsonyabb.

Lamborghini


A hatvanas évek óta felső kategóriás sportautókat gyártó olasz cég is újítani készül. 2011-ben új hajtásláncot kap a Murcielago névre hallgató modell utódja az Aventador. Az új 12 hengeres, 6.5 literes motor 700 ló erejével lesz képes száguldani, valamint a maximális nyomatéka 690 newtonméter lesz.

Mercedes-Benz


A Los Angeles Auto Show-n már megismerhettük a fogalommá vált német gyár egyik legújabb luxusautóját a CLS63 AMG-t. A hozzáértők szerint ez az új gép új mércét jelent majd a dizájn és a hatékonyság tekintetében. Az új modell egy teljesen új, 5.5 literes, V8-as, biturbó motort kapott, amely 518 lóerős. Ennek köszönhetően lenyűgöző gyorsulásra képes: mindössze 4.4 másodperc alatt gyorsul 96 km/h-ra.

BMW


Természetesen – a sokak által kedvelt – BMW is új autócsodával fog megjelenni a piacon. A bajor gyártó úgy döntött, hogy 2011 tavaszán forgalomba hozza a 650i Cabrio-t. Egy 400 lóerős, 4.4 literes, V8-as motor fog dolgozni benne, amelyet automata sebességváltóval és hagyományos, hatfokozatú manuális váltóval is meg lehet majd rendelni. Az üzemanyag-fogyasztás csökkentésének érdekében javítottak a modell aerodinamikai tulajdonságain is.