Trendmagazin

Smart For Two - party autó lányoknak

Tükröm, tükröm

2011.04.13 | Szabó Adrienn

Sokaknak már elege van a Smart tuningokból, lehet gyűjteni nagyjából kerek csokoládé, lyukas csokoládé, gömbölyű csokoládé, töltött csokoládé stb. módra. De egyik sem szólt még akkorát, mint a legújabb Smart For Two.


A kis diszkódíva járgány minden party-s csajszi kedvence lesz, persze részemről a férfiak sincsenek kizárva a kisautó tulajok sorából. A táncparkett királynői és királyai, a ’80-as évek világát idéző diszkógömb stílusú kisautóval hasíthatnak a nyári éjszakában. A mozaiktükröktől csak a szélvédőket, az ablakokat és a gumikat kímélték, egyébként tetőtől kerékig mindent apró tükrök borítanak. Ezért is mondta minden kritikus és szakértő, hogy a kisautó egy igazi diszkógömb. A formavilágát tekintve, nem vesztette el a smartos vonalait, bár optikailag a tükörlapok miatt csalóka a látvány. A fényjátéknak köszönhetően, hol egy gömbölydedebb formát, hol egy totál smart vonalú kisautót mutat a kép.


Az Apparatjik együttes tagjai álmodták meg, nekik köszönhető, hogy a fél automata, elektromos meghajtású ékszerautócska óriási sikerre tett szert. Most készítik a két személyes, új sztár smartot második szereplésére, elsőként az együttes egyik klipjében láthatjuk. A következő megjelenés a Pixel City című rövidfilmben várható – azt hiszem mindenki érti, hogy kerül a képbe. Legutóbb Berlinben volt megtekinthető a német építész, Mies van der Rohe kiállításán, ami a Neue Nationalgalerie megnyitó eseménye volt. Ennek már több mint két hete, de még mindig minden erről a disco járgányról szól.

Egy autós blogon elszórakozott a gondolattal a cikkíró, mi történne, ha egy babonás ülne a volán mögött és tropára törné a járgányt. A számításokat már nem kísérelte meg végrehajtani, én sem fogom. Amennyiben egy tükör hét év, mindenki tekintsen a cikkhez mellékelt fotókra, és ne szörnyülködjön! Ugyanis minden valószínűség szerint ezzel az autóval az utcán nem fogunk összefutni, így nincs esélyünk összetörni. Nálunk még a határon se engednék át Pixel City csodacirkálóját. Egyébként teljesen jogosan, ugyanis fényes nappal életveszélyes vele szemben menni, de szerintem még vezetni is. Éjszakai városi fények mellett viszont, szívesen elnézegetném a kisautót, ahogy sziporkázó fényárral tölti meg a budapesti estét. Megjegyezném érdekességként, hogy 3 nap alatt 7 kézműves mesterember mozaikozta ki a minit.


Hogy lehet vele hasítani? Na, hát hasításról, száguldozásról, repesztésről nem sűrűn beszélhetünk. A 30kW-os villanymotorral, 6.5 másodperc alatt gyorsul 60-ra a szerkezet - óriási teljesítmény! Ha tartjuk ezt az atomtempót, akkor kényelmesen elfurikázhatunk egy, teljes töltéssel keményen 135 km-t. A cseppet sem feltűnő kisautót egészen biztos, hogy nem fogják lekapcsolni a rendőrök, így egészen nyugodtan kocsikázhat vele bárki, dübörgő zenével, megtámadva egy luxus szórakozóhely VIP részlegét. Ha pedig kiszálltunk, feltehetjük a költői kérdést, ki a legszebb a vidéken?!