Trendmagazin

Sorra nyílnak a nőknek szánt éttermek

A legújabb ilyen „csak nőknek” étterem február 1-én nyit a Londonban

2013.01.28 | Munkatársunktól

Egyre népszerűbbek azok az éttermek Dubaitól Las Vegasig, ahová csak a szebbik nem képviselői ülhetnek be enni. A legújabb ilyen „csak nőknek” étterem február 1-én nyit a londoni Sohoban az egykori Sofakingcool étterem helyén a Frith Streeten.


A KC’z Bar néven újranyitó étterem tulajdonosa azt mondta, nem arról van szó, hogy a férfiakat egyáltalán nem engedik be az étterembe, hanem csak arról, hogy először a nők kívánságait teljesítik. Egyébként London egy maroknyi nőkre szakosodott étteremnek ad már otthont. A Soronity Club, az STK és egy amerikai steakhouse hálózat is a nők igényeihez alakította ki a kínálatát, de női sörkóstoló klub is létezik már.

Tavaly szilveszterkor a Született Feleségekben megismert Eva Longoria is nyitott egy nők étkeztetésére specializálódott steakhouse-t, a SHe-t, Las Vegasban. Az 1920-as évek stílusát idéző vendéglátóhelyen központi táncparkett és kifutó is helyet kapott, a falakat látványos tükör borítja. A színésznő az étterem mellett egy klubot is nyitni készül, ahol csak női előadók léphetnek fel.


A kínai Zhengzhouban is nyitott egy ilyen étterem, ahol az az üzletpolitika, hogy férfiak csak nők társaságában léphetnek be. A nem éppen női szabadságjogokról híres Szaúd-Arábiában egy üzletasszony teremtette meg a lehetőséget a muszlim nők számára, hogy olyan helyen vacsorázhassanak nyugodtan, ahol nem zaklatja őket a túlbuzgó rendőrség a nemek keveredése miatt.

Már csak idők kérdése, hogy egy leleményes magyar vállalkozó is meglássa a női nem ízlelőbimbóinak kényeztetésében rejlő üzleti lehetőséget, hogy végre a magyar nők is rájuk szabott környezetben jöhessenek össze egy kiadós lelkizős-pletyizős vacsorára a barátnőikkel.