Trendmagazin

Készül a Star Trek kalandpark

Jordánia királya a legkomolyabb befektető

2011.09.08 | Oroszvári Péter

Star Trek Kalandpark építését kezdik el a jövő év elején: a másfél milliárd dolláros turistacsalogató komplexum a jordániai Akabában fog helyet kapni. A park a Vörös Tenger Astrarium projekt keretében fog megjelenni a 74 hektáros területen. Az Egyesült Államok és az Akabai-öböl térsége (Jordánia, Egyiptom, Izrael, Szaúd-Arábia) által támogatott fejlesztések keretében négy hotel és 17 szórakoztató építmény fogja ellátni az idelátogatókat.


A Callison, vagyis az építő cég a Paramount-tal és a Rubicon Group-pal együttműködve alakítja ki a parkot, hogy az a műsorban megismert elemekhez, helyszínekhez a lehető legjobban hasonlítson. Az építés legalább 500 tapasztalt munkást fog igényelni, ez azonban nem gond: a temérdek támogató közül az egyik legnagyobbik maga Jordánia királya, Abdullah Fund.

Nem ez számára az első utazás a Star Trekes világába: ő maga is Trekkie, avagy nagy Star Trek rajongó. Az 1995-ös Voyagerben szerepelt is egy jelenet erejéig, akkoriban még az ország hercegeként.

A két kép között 15 év a különbség

Az előzetes tervek szerint a park ultramodern technológiákat fog felvonultatni, a fejlett képi és hangelemekkel kialakított terület így teljesen űrhajós érzetet fog biztosítani. Művészet – vagy legalábbis egy eddig még nem látott, különleges szórakoztatóközpont fog épülni.