Trendmagazin

Százezer forint a világ legrágább pizzája

Kanadában született meg az egyedi pizza

2014.08.09 | Munkatársunktól

A homáros-kaviáros exkluzív pizzát a kanadai Richmondban készíti nagy sikerrel a Steveston Pizzéria. A kikötővárosban található étterem egész Kanadában híressé vált különleges fogásairól, a szóban forgó pizza feltétje a következő: thermidor homár, fekete alaszkai tőkehal, füstölt lazac, tigris garnéla, és orosz sós kaviár.


„Ez nem olyan, mint egy szokásos péntek esti pizza”­ - mondja Nader Hatami, a pizzéria tulajdonosa. Persze egyértelmű, hogy nem, hiszen 450 dollárba (100 ezer forintba) kerül, és jelenleg is tartja a Guinness-világrekordot, ezzel az árral duplán leelőzve a korábbi rekordtartó, Gordon Ramsey 178 dolláros (40 ezer forintos) fehér szarvasgombás pizzáját.

„Csupán összetettem a kedvenc hozzávalóimat”­ - nyilatkozza Hatami, a pizza megalkotásával kapcsolatban. Elmondása szerint a pizza ötlete a tengeri gyümölcsök iránti szeretetéből fakad. A borsos ára ellenére is az ételt naponta legalább 8 alkalommal (!) rendelik meg. A vendégek közül sokan viszont a hely kettes számú specialitását, a 120 dolláros (27 ezer forintos) pizzát rendelik meg, melyen izlandi rák, füstölt acélfejű hal, homár ratatouille, és sült fokhagyma található.