Trendmagazin

Szürreális cipők Káldy Julitól

A kollekció a londoni divathéten mutatkozott be

2011.10.29 | Major Imola

Új üdvöske tűnt fel a divatvilágban! A futurisztikus cipőket tervező magyar lány még csak most hagyta el a MOME iskolapadját és máris az egyik legnevesebb divatrendezvényen találta magát. Hogyan lehetséges? Egyszerű! Tehetséges.

Extrém cipők Káldy Julitól (fotók: juliakaldy.com)

Káldy Juli diplomamunkája egy különleges kollekcióban öltött testet. Az amorf darabok világos bőrből és nyers fa platformból készültek. Ez egy tudatosan összeállított sorozat, mely akár csak az evolúciós folyamatban, a különböző fázisokban, egyre fejlettebbé változnak. Juli cipői is így tettek, a lapos talpú cipőtől egészen az orbitális platformig drasztikusan átalakultak. Ez így önmagában nem is tűnik annyira elvontnak, de nézzük meg a sorozat darabjait, s rájövünk mennyire extrém az ifjú tervező.


Hófehér lányok, semleges színű ruhában, vérvörös sminkkel és természetesen Unibody- ban. Akárcsak egy jó sci-fi, mutáns lényei. A bőrszínű cipők, teljes egészében összeolvadnak modelljeikkel és optikailag olyan hatást keltenek, mintha kecses lábfejük elváltozott volna. A cipő palástos jellege ezt még inkább felerősíti. A bokától szorosan rásimulva, egészen a fa platformra is rálógva, a test és a tárgy eggyé válik.



Persze hazánkban a tehetség sosem elegendő a sikerhez. Káldy Juli ívelő karrierje egy internetes webshopnak köszönhető, név szerint a Not Just a Label-nek. Itt népszerűsítette eddig is különleges darabjait, amikor is egy angol tervezőre bukkant, aki ruhái mellé keresett cipellőket. Juli átküldte diplomamunkáját és Eleanor Amoroso számára, szerelem volt első látásra. Extrém ruhái mellé már csak Juli különc elképzeléseire volt szüksége. Így erre az alkalomra el is készült a DarkNo.1 névre keresztelt cipő csoda, mellyel a London Fashion Week-en mutatkoztak be legelőször. A magas platformos darabokban rendkívül kecsesek voltak a nádszál vékony modellek, s óriásként uralták az egész kifutót. A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően, a tervező cipői egy új szintre léphetnek. S nem csak egy öt centivel magasabb platformra gondolok, hanem a Cango&Rinaldi céggel való együttműködésre.



2012 tavaszán ugyanis piacra dobják az első viszonteladóknál is megvásárolható trendi darabokat. A minőség prémium kategóriás lesz, az ár azonban megfizethető. Káldy Juli a kiadott darabok mellett nyitott lesz az egyedi, személyre szabott, igény alapján tervezettekre is, ezzel is szélesítve a vásárlói réteget. A márkanév egyelőre még titok, de a megfelelő időben ezt is tudni fogjuk és be is számolunk róla!