Trendmagazin

Támadnak a lesifotósok

Mint a kullancsok

2011.05.05 | Molnár Gergely

A népszerűségnek ára van. Ha valaki ismerté válik, például egy sikeres film vagy TVműsor szereplőjeként, nemcsak a sztárvilág csillogó oldalával találkozhat, hanem ahátrányait is megismerheti. Hiszen sokakat érdekel egy híresség magánélete, privátszférája. Ezért egy celebnek fel kell készülnie a lesifotósok támadásaira is. ElőszörFederico Fellini Az édes élet című filmjében ismerte meg őket a világ, és azóta követik ahírességeket.

Öreg Gekko nem vén Gekko. Nemrég megismerhettünk egy videót, amin - a TőzsdecápákMr. Gordon Gekkója – Michael Duglas és felesége, Catherine Zeta-Jones keveredettcsetepatéba egy fotóssal, miközben autójuktól a szállodájukig próbáltak meg eljutni, átvágvaa rengeteg odasereglett, fotót és videót készítő emberek között. A nagy kavarodásban nemnagyon látott senki semmit egészen addig, amíg Zeta-Jones fel nem kiáltott: Az a fickóököllel megütött, rendőrt akarok.Sokak kedvenc sztárjának sem kellett több, személyesenvett elégtételt felesége állítólagos támadóján. Douglas bebizonyította, hogy a rák legyőzéseután ismét ereje teljében van, jól megrángatta az illetőt. Mintha valamelyik filmjének jelenetétnéznénk, olyan hatásosra sikeredett a revans. A történtek ellenére a házaspár nem fordult arendőrséghez.

A Twilight Saga-nak köszönhetően manapság igencsak népszerű, így a lesifotósokzaklatásainak is rendszeresen ki van téve. Egy idő után tényleg idegesítő lehet, ahogypofátlan módon zaklatják, egészen közelről villantják a vakut a szemébe. Néha valóságostortúrának érezheti a zaklatásokat.Több videó is fellelhető ezekről az esetekről, de az egyikenkülönösen jól látszik, hogy mennyire megviseli a folyamatos zaklatás. Tényleg szinte mindenpillanatában a nyomában van valaki fényképezőgéppel vagy kamerával, hogy megörökítseakár csak azt, ahogy kiszáll a kocsijából és be akar menni egy épületbe.

És egy kis hazai. Néhány éve emlékezetes dolog történt Hujber Ferenccel egy budapestibevásárlóközpontban. Ugyanis egy riporter kezéből kikapta a kamerát és ledobta a negyedikemeletről, a népszerű színész később azt nyilatkozta, hogy így akart visszavágni annak azinternetes lapnak, amelyik pocskondiázta a feleségét. Az eset után az említett lap munkatársaiés Hujber között hosszas üzengetés és adok-kapok zajlott.


Sokan azzal vádolták Ferit,hogy legrosszabb esetben akár meg is ölhetett volna valakit a félkilós kamerával, amelynégyemeletnyi szabadesés után bizony valóban veszélyes lehet, illetve a lap szerint semmiköze sem volt a dolognak semmilyen korábbi sérelmekhez. Az ittas és agresszíven viselkedőszínész a pillanat hevében balhézott.

A közelmúltban megtartott királyi esküvő kapcsán eszünkbe juthat Diana hercegnő halála is,ahol szintén a - kullancs módjára tapadó - lesifotósok, pontosabban az előlük való meneküléskerült a középpontba. A hercegnő, akit a szívek királynőjeként is emlegetnek, Párizsbanszenvedett halálos autóbalesetet, miközben az őt követő sok fotós elől menekültek.


Anyomozás során felmerült annak lehetősége is, hogy valamelyik újságíró autójával ütközötta Dianát szállító jármű és ennek következtében történt a baleset, de senkit nem ítéltek elaz ügyben. A hivatalos szakvélemény szerint a sofőr meglehetősen ittas volt és ez okoztaelsősorban a balesetet.