Trendmagazin

Tarolt az Audi A7-es az ALV-n

A négykarikás márka örülhet: a Q7 is nyert a kategóriájában

2011.10.30 | Nagy Anna

Az Audi A7 és a Jeep Grand Cherokee nyerte a 2012-es Active Lifestyle Vehicle Awardot. Az évente megrendezésre kerülő verseny sorban a nyolcadik, a ceremóniát az Arizona állam Chandler városában tartották. Az Audi A7 a "Best Luxury On Road Vehicle" míg a Jeep Grand Cherokee a "Best Luxury Off Road" kategóriának lett az első helyezettje.


Az Active Lifestyle Vehicle Award a világon az egyetlen olyan verseny, mely autós újságírókat és különféle sportágakban szereplő sportolókat is alkalmaz a pontszámok meghozatalához. A bírók figyelembe vesznek mindent az adott autókon, legyen szó a motorkapacitásról, a védelmi funkciókról vagy éppen a jármű hatékonyságáról.


Nina Russin, a verseny társalapítója szerint az itt megjelenő értékelések és a különböző kategóriák legjobb autói remek támpontot adhatnak az érdeklődőknek, hiszen egy összetett rendszer szerint, egy egyedi fókuszcsoport segítségével jön létre a nyertesek listája. "Nekünk az a legfontosabb célunk, hogy kapcsolatot teremtsünk a tervezők, az autók megálmodói és a vásárlók között" - mondta Russin.

A 2012-es Active Lifestyle Vehicle Award nyertesei a kategóriák szerint:

Luxury On Road: Audi A7
Luxury Off Road: Jeep Grand Cherokee
Urban: Mazda5
Best Value On Road: Subaru Impreza
Best Value Off Road: Jeep Wrangler
Green ALV: Volkswagen Jetta Sportwagen TDI
Family: Audi Q7 TDI