Trendmagazin

Telepíthető szoba - Cocoon 1

2.900 dollárba kerül az egyedi gömb

2012.12.17 | Munkatársunktól

Ebben a forradalmi bútordarabban aludhatunk, pihenhetünk, heverészhetünk, vagy akár főzhetünk is. A zürichi székhelyű Micasa Lab fejlesztette ki, aki korábban már megdöbbentette a tervezői világot a hagyományos hintaszék újragondolásával, az iPad hintaszékkel, vagyis az iRock-kal, amellyel még az iOs-t használó kütyüink is feltölthetők. A Cocoon 1 a bútorok új nemzedékéhez tartozik, átlépve a tér és a tárgyak közti határvonalat, és megváltoztatva az elképzeléseinket egy bútorról. Az a 2.900 dollár valóban semmiség, amikor szükségünk van egy pihenőhelyre, vagy csak egyedül akarunk lenni az emberek között.


A Cocoon 1-hez különböző modulokat adhatunk a főzőmodultól az alvómodulon át a tároló modulig. A gömb elég nagy ahhoz, hogy egy olyan szobát alkossunk, aminek szabadon változtathatjuk a funkcióját. A 180 cm átmérőjű Cocoon 1 teljesen átlátszó és rengeteg kiegészítőt adnak hozzá, hogy különböző helyekre és módokon állíthassuk fel. Állíthatjuk padlóra, felakaszthatjuk, vagy lelógathatjuk a plafonról. Jár hozzá egy háló is, amivel kiakaszthatjuk két fa vagy épület közé, vagy összeköthetjük más Cocoon gömbökkel.

Minden Cocoon 1-hez három alapmodul jár, a Foundation 360 modul és két Pillow 90 modul. Ezeket szabadon variálhatjuk, vagy kicserélhetjük más modulokra, hogy az igényeinkre alakíthassuk.