Trendmagazin

Tissot Reality - A virtuális óraszalon

Egyedülálló webes megoldással rukkolt elő a Tissot

2010.08.27 | Kirschner Dávid

Napjainkban az órát vásárlók egyre tudatosabbak igyekeznek lenni, s hasonlóan például az autó vételhez, egy-egy komolyabb modell miatt többször is betérnek ugyanabba a szalonba. A tapasztalat azt mutatja hazánkban is, hogy ritka az olyan eset, amikor valaki elkapkodja egy felsőkategóriás (200.000 Ft-tól felfelé) darab megvásárlását. Ez így nagyon helyes, de tudjuk - vagy képzelhetjük - hogy mennyi idővel és energiával is jár egy karóra-túra. Nos, a Tissot nagyon ügyesen ismerte fel az Internet adta lehetőségeket, s hogy megkönnyítse a vásárlók mérlegeléssel eltöltött napjait, létrehozta az eddig egyedülálló virtuális óraszalonját.

Ez az eddig egyedüli megoldás nem csak a márkát már ismerők számára, hanem az azzal barátkozóknak is segít könnyebben megtalálni a számításukat. A technológia egyébként az "augmented reality" azaz kiterjesztett valóság fogalmára építő alkalmazás, mely eddig leginkább az okostelefonok piacán hódított. A lényege, hogy a telefon, vagy webkamera által mutatott képre kivetül a programban szereplő információ, adat, stb. Ennek úttörője a Layar nevű iPhone alkalmazás, mely a kamera képén megjelenő képre egy térhálót vetít, s a GPS és Internet segítségével megannyi információt jelenít meg számunkra az adott helyszínnel, épülettel, stb. kapcsolatban. Ez a Tissot Reality szalonja esetében olyan továbbfejlesztett változatban valósul meg, hogy a weboldalról letölthető T-logós óraformájú sablont kinyomtatjuk, s a letöltött program ezt az alakzatot felismeri a program futtatásakor ( értsd: "a virtuális szalonba belépve"). Az alkalmazás a webkameránkat használja: önmagunkat látjuk, oldalt pedig a modellek láthatóak. Az oldalsávról kiválasztott modellek pedig erre a szimbólumra vetülve jelennek meg a csuklónkon.

Működés közben a Tissot Reality

Ez a megoldás elégíti ki jelenleg leginkább azt a jogos vásárlói igényt, miszerint az ügyfeleket egyre jobban érdeklik a részletek, a technikai adatok, melyeket pár szép fotóval nehéz hitelesen visszadani. A Tissot Reality-ben kizárólag a gyár Touch sport-kollekciójának darabjait próbálhatjuk fel, viszont itt a szíj anyagát, méretét változtathatjuk, kipróbálhatjuk a modellek funkcióit is. Olyan élmény, amit érdemes kipróbálni.