Trendmagazin

Tissot Veloci-T Lady - Hölgyeknek

A sportosan elegáns hölgyek időmérője

2010.10.05 | Kirschner Dávid

A sport órák ázsiója igen megugrott az elmúlt években. Népszerűségüket manapság már nem csupán a tartósságuk, hanem a fiatalos dizájn mellett az is növelte, hogy gyakori a nemesfémekből készült modell. Legtöbbször férfiak számára jelentkeznek az aranyat kaucsukkal párosító darabok, de idén a Tissot a hölgyeket igyekszik megörvendeztetni a Veloci-T Lady modellel.


Még az uraknak sem kell szégyenkezniük, bevallhatják, hogy az idén bemutatott Veloci-T Lady sokkal szemrevalóbb párjánál, a férfiaknak szánt Gent-nél. A svájci Jura vidék hegyei közt, LeLocle-ban alapított 157 éves márka a letisztult eleganciát testesíti meg, mégis ezen modellje a sport orientált életmódot követőknek készült. Ez a rendeltetés a magyarázata a női csuklón robusztusnak számító 43mm-es nemesacél tokátmérőnek, mely rózsa arany bevonatú funkciógombokat, és lünettát kapott. A tok néhol szálcsiszolt, ami a sportos jelleget erősíti, miközben a PVD bevonatú rozé arany elemek, és a szintén aranyozott indexek az óra eleganciáját sugallják. A nőiesség, és tisztaság jegyében a zafír üvegen keresztül számlap hófehér, csakúgy, mint az áthajtó zárral szerelt kaucsuk szíj, mely belül redőzött a sok egymáshoz kapcsolódó T-betű miatt. Az óra egy kifinomult sebesség mérőt idéz a 6 és 12 óránál található fém keretes segédszámlapjaival. A tachográf skálával ellátott rámánál is visszaköszön a gyártó sebesség iránti elkötelezettsége, melyet egyébiránt bizonyított a NASCAR vagy a MotoGP támogatásával is. Most már a nagyobb gyártók automata szerkezettel készítik el sport-óráikat, s így tett a Tissot is, ezért a modellt a 15 köves, ETA C01.211 jelű automata kronográf szerkezet hajtja. Ez a szerkezet nem mellesleg 184 külön alkatrészből áll, és 46 órányi járástartalékkal bír. Külön kuriózuma, hogy a gátszerkezetet szintetikus anyagból alkották a nagyfokú ellenállóság jegyében. A rozsdamentes acél hátlapon keresztül, egy fém kerettel körül ölelt üvegen át megcsodálhatjuk a 100 méterig vízálló szerkezet működését is.


A Lady-nek a már említett Gent a párja, mely ugyanezen specifikációkkal, fekete-acél verzióban jelenik majd meg. A nemrég bemutatott modell áráról még nincs pontos információ, de feltételezhetjük, a Tissot felső középkategóriájában foglal majd helyet, így megközelítőleg 236 ezer forint körül juthatnak majd hozzá a szebbik nem képviselői.