Trendmagazin

Tökéletes csizmák a Nagy Csizmából

Nila&Nila 2011-es téli kollekció

2011.10.20 | Szabó Adrienn

A Nila & Nila márkát a tavasz során mutattuk be Nektek először, most ismét lehetőségünk nyílt, hogy bemutassuk a legújabb kollekciót. Senki ne húzza fel a nyúlcipőt és szeleljen el, tartsatok velünk egy kis őszi-téli trendtúrára a hamisíthatatlan olasz cipők birodalmába!


Kezdjük egy kis visszatekintéssel. A tavaszi kollekciót a feltűnő mondhatni, rikító színek, jellemezték. A legütősebb színek, a lila, a pink, a türkiz és a sárga voltak, melyekkel feldobhattuk ruhatárunkat. A hozzájuk színében, mintázatában és anyagában egyeztetett táskák pedig tökéletes párost alkottak a csinos kis lábbelikkel. Aki ezeket a cipőket viselte, bátran magaslati levegőt szívhatott, ugyanis nem kímélték a tervezők a csinos női lábakat, hatalmas platformokat és giga magas sarkakat terveztek műalkotásaiknak. De mivel készültek a hidegre? Kezdeném az átmeneti cipőkkel, melyek főleg balerina topánok, talán ezek a legkomfortosabb daraboknak mondhatóak. A kerek orrocskákat most szőrös kis pompomok, gyöngyök és selyem masnik díszítik. Hasított bőr és lakkbőr anyagból készítették el a cipellőket, melyeket a ’90-es évek stílusvilágába igyekeztek beilleszteni. Színek tekintetében a kéket, a barnát, a méregzöldet, a szürkét és a tört-fehéret választották alapként.


A táncoló fekete lakkcipőt megspékelték a hasított bőrrel és pár optikai turbózással egy tökéletes új modellt alkottak. A forma már jó ideje újra divatban van, de most a lakk és velúr kettősével létrejött szépség minden lazább hölgy kedvencévé válhat. A már más cikkeinkből ismert masculine stílus jegyében tökéletes párost alkot egy ennek a világnak megfelelő öltözékkel.

De mégse gázolgatunk a bokáig érő latyakban egy ilyen lábbelivel, téli terepre téli lábravaló kell. Mi volna alkalmasabb, mint egy bélelt, strapabíró bakancs? – nos, talán egy bélelt, strapabíró Nila&Nila bakancs. A legtöbb embernek a bakancs szó hallatán valami ormótlan, égbekiáltóan ronda és női lábon roppant előnytelen rémség jut eszébe és előbb választaná a lábujjfagyot, mint a cseppet sem csini surranót. Nem kell félnünk, ugyanis olyan fazonú bakancsokat fejlesztettek ki, melyeket ugyan nem vennék fel estélyivel, de egy hideg téli napon teljes nyugalommal és büszkén sétálhatunk benne az emberek közt. Szőrmés rátéttel, alacsonyabb sarkakkal, csatokkal, kövekkel és egyéb dekorelemekkel tették barátságosabbá a modelleket. A hócirkálók főleg fekete, barna és sötét színekben jelennek meg, de az okkeres beütésű sárgás-barna is megjelenik a világosabb darabok képviseletében.

Folytatnám a telitalpú csizmák evolúciójaként megalkotott kollekció családdal. A magas, szilárd és rücskös talpakon először egy bőr felsővel találkozunk, mely egy kötött szárba fut. Az egyben lábszármelegítőként funkcionáló csizma felsőrészét kedvünk szerint hordhatjuk egészen térdig felhúzva, vagy rövidebbre engedve. Persze a hagyományos darabok is megtalálhatóak a Nila&Nila polcain.


A bokacsizma egy ideje újra nagy kedvenccé vált. A tavalyi szezonban és idén is a kerek orr a jellemző ezekre a modellekre, azonban 2011-ben egy picit visszább vettek a pumposításból és finomabb, nőiesebb formát adták a nóziknak. A kedvenc jelenetem, mikor valakinek olyan vékony a lába, hogy az ablakba rakott kiscsizma-virgács méretbeli különbségeire emlékeztet a csizma-boka viszonya. Ez idén nem lesz probléma, a gyönyörű, vékony bokájú hölgyekre végre gondoltak a tervezők. A lábfejhez simuló felsőrész és a bokához igazodó szár lehetővé teszi, hogy viselője ne mókásan, hanem dívásan hasson. Természetesen magas sarkú darabokról beszélünk, melyek a téli időjárás tekintetbe vételével úgy képeztek ki, hogy stabil lábakon álljunk.


De most egy sokkal meredekebb téli sétára indulunk egy pár magas szárú sztreccs csizmában, ami véleményem szerint minden hölgy kedvence lesz ezen a télen. A csizma szárával a legtöbb embernek mindig baja akad, vagy túl nagy, vagy passzentos, vagy be se éri a vádlit, ez egy örök orvosolatlan probléma volt. Rejtsük nadrágszár alá a zipzár okozta esztétikai bakikat? Erre nem lesz semmi szükség, ugyanis a sztreccses csizmaszár kialakításának köszönhetően a csizma a lábunk formájához igazodik. Tovább fokozzák az esztétikai funkciókat az orr részt díszítő kövek és csatok. A kifinomult elegancia és letisztult modernség jegyében pedig a sarkokat és talp éleket vékony ezüst csíkkal emelték ki. A kígyóbőr hatású betétek pedig annak köszönhetően, hogy textúrájukban elütnek az alaptól szintén feldobják a darabokat.

Aki nem szeretne szédülni, annak sem kell bánkódni, leszállunk a magas sarkakról és laposabb terepre gyalogolunk. A vékony sarkak, vagy sarok nélküli, lapos talpú csizmák is gazdagítják a kínálatot. A sportosabb fazonoktól, az elegáns bőrön át a szőrmésig, valamint a csit-csatokkal és kövekkel díszített modellekig minden megtalálható a kínálatban. Magazinunk kedvence a mini ezüstös masnival díszített fekete kötött felsővel ellátott csizma.


Azt hiszem, mindenki megtalálja a kedvére való téli lábbelit idén is. A Nila&Nila új üzlettel bővült szeptemberben, a MOM Parkban, valamint továbbra is a Mamut II-ben, a földszinten várják szeretettel a vásárlókat, hogy 2011 telén is az olasz cipőcsodákban uralhassuk a terepet.