Trendmagazin

Tömény luxus az új S-osztály

2014 őszén kerül az autószalonokba

2013.05.31 | Munkatársunktól

A Mercedesnek egyértelműen az a szándéka, hogy ők alkossák meg a világ legjobb limuzinját. A német autógyár végre lerántotta a leplet az új csúcsmodelljéről. A 2014-es S-osztály tovább feszegeti a határokat: megnyújtották és merevebb alumínium/acél hibrid testbe szorították az autót, a fényszórókat LED-es világításra cserélték, mindezt a maximum stabilitásért és a csúcsminőségű könnyedségért.


A biztonsági felszereltséget is tovább javították: módosítottak az ütközésgátló rendszeren, a biztonsági öveket úgy alakították ki, hogy az utast a behatással ellenkező irányba húzza. A hátsó biztonsági övekbe légzsák is kerül, hogy véletlenül se lehessen kicsúszni alóla. A belső térben is tovább emelték a luxus érzését, amit két darab 12,3”-es szélesvásznú TFT kijelzővel szereltek fel, amelyek egyszerre szolgálnak vezetési adatokkal, navigációval és tévézési lehetőséggel. A 3D-s hang a 10 hangszóróból koncertteremmé varázsolja az autót. Ha az utasülést előre toljuk, a hátsó ülés pillanatok alatt kényelmes ággyá változtatható, még egy lábtartó is elővarázsolható. Az ülések egyébként masszírozó funkcióval is ellátottak, ha kilazítanád elgémberedett izmaidat.



Az új S-osztály valamikor 2014 őszén kerül az autószalonokba. Az S550 11 színben és 10 féle bőrbelsővel lesz majd rendelhető. Először az S550, és majd egy-két hónap csúszással az S550 4Matic és az S63 AMG 4 Matic is elérhetővé válik.