Trendmagazin

Trump: Nagyra becsülöm Obamát

A republikánus jelölt mindenkit meglepett

2016.07.31 | Munkatársunktól

Miután az idei Democratic National Convention színpadán az Egyesült Államok leköszönő elnöke elmondta beszédét, nem várt helyről kapott dicséretet.

Barack Obama minden idők egyik legjelentősebb elnöki beszédét tartotta meg, amiben kiállt az elmúlt 8 év eredményeiért, és egy pozitív, előremutató Amerikát festett fel a választók számára.

 

"Időről időre felsegítettetek és remélem néha én is így tettem veletek.

És ma este arra kérlek benneteket, hogy tegyétek meg ugyanezt Hillary Clintonért.

Kérlek titeket, hogy hordozzátok őt úgy, ahogyan engem. Mert ti voltatok azok, akikhez beszéltem 12 éve, hogy van remény.

Ti voltatok, akik fűtöttétek makacs hitemet a jövőben, még akkor is, amikor a tétek hatalmasak voltak és az út pedig hosszú. Reményt adtatok a nehézségek között, a bizonytalanságban. Vakmerő reményt.

Amerika, igazoltad ezt a reményt az elmúlt 8 évben.

És most kész vagyok átadni a stafétabotot, és folytatni tovább a részemet, mint állampolgár."

- Barack Obama

Nem sokkal később a New York Times interjút készített a republikánus elnökjelölttel, aki tőle váratlan módon dicsérni kezdte Obamát. Donald Trump így fogalmazott:

"Obama jó beszédet mondott, de nem annyira jót, mint ahogy azt a sajtó beállítja. (...) Sok szempontból kedvelem Obamát. Nehéz meghatározni. Van benne valami, amit kedvelek benne. Zavarban vagyok, de beismerem. Nagyra becsülöm őt. Ezt igencsak különleges és nehéz csinálni, és ezért rendkívül nagyra becsülöm. Kétszer is megválasztották az Egyesült Államok elnökének. Van benne valami minőségi."