Trendmagazin

Úgy ragyog a szemed, akár az...

Gyémántot a szembe!

2011.10.06 | Szabó Adrienn

... akár az új kontaktlencséd! A nők szeméről számos szerelmes dal született, a férfiak elmerülve benne, igazi dicshimnuszokat tudnak zengeni és ódákat írni páratlanul szép íriszeinkhez. Aki nem talál szavakat, az könnyedén idézhet egy romantikus filmből és jellemezheti két szép látószervünket. Persze, hogy mindenki elolvad, ha a színét, vagy formáját dicsérik a szemének, még nagyobb a hatás, ha valami csodaszépen ragyogóhoz hasonlítják szemeinket. A színeket és mintákat már kimerítették az optikusok a különleges kontaktlencsékkel, de a csillogó drágaköveket eddig még nem.


Többek közt a szem íriszének ékszerét is elhozta 2011. Indiában egy Chandrashekhar Chawan nevű szemész merített ihletet felesége fogékszeréből és álmodta meg a szemek ékszerét. A különleges kontaktlencse aranyalapú és gyémántberakásos, igazi drágaság. Egy lencsére 18, leheletnyi finomságig csiszolt gyémánt lapocskát helyeztek el. Alapul Boston Scleral lencséket használtak, melyek díszítésükhöz hasonlóan egy magas minőségi szintet képviselnek.

Ha ment már a szemünkbe valaha is valami, rögtön eszünkbe jut az a viszkető, irritáló, karcoló érzés. Mi van, ha gyémánttal és arannyal a szemünkben rohangálunk? Nos, semmi baj, ugyanis mindenre gondolt Chawan úr. A termék tesztelői nem jeleztek szemirritációt, valamint orvosilag igazolt, hogy elegendő mennyiségű oxigént enged át a kontaktlencse. A modelleket személyre szabják igény esetén, hogy az tökéletesen illeszkedjen és ne sértse a szaruhártyát, vagy lógjon be a pupillánkba. Egy dolog, hogy kicsit kötekedjek: senki se szeretne ugye csillagokat látni, de arról nem biztosítottak, hogy a napfény hatására nem produkál szuper kis fényjátékot a csodalencsénk.


A gyémánt szemékszerek tehát orvosilag teszteltek és teljesen biztonságosak. Az ékszer súlya összesen 5 gramm, ez egy átlag kontaktlencse súlyánál egy picikével azért több, de nem jelent ez sem problémát. A 15.000$-os találmánnyal Chawan célja, hogy elérje Hollywoodot is. Egyelőre eltérő véleményekkel fogadták találmányát, egy biztos, e mellett nem kell félnünk, hogy beszélgető partnerünk nem néz a szemünkbe. Ki így, ki úgy, de egészen biztos, hogy le se veszi a szemét erről a csecsebecséről. Személy szerint fogalmam nincs, hogy hátraugorva közölném a különlegesség viselőjével, hogy valami a szemébe ment, vagy a sziporkázás mámorában úszva nézném órákig a fura szemékszert. Ti hordanátok ilyen kontaktlencsét?