Trendmagazin

Új IWC kollekció nyitja az évet

Öt modellel frissül az ikonikus Aquatimer széria

2014.01.08 | Oroszvári Péter

Erős mezőnnyel indítja az évet az IWC: a felfrissített Aquatimer modellek a ráncfelvarrás mellett megkapták az új IWC SafeDive rendszert, a tokon belül elhelyezett forgatható lünettát is.

Az innovatív mechanizmus továbbra is az óra külső gyűrűjével állítható be egy vízzáró biztonsági áttételen keresztül. A lünetta csak az óramutatóval ellentétes irányban forog, így ha a merülés biztonságos végidejét beállítottuk, de aztán később véletlenül eltekerjük, a jelölt időt tartva maximum előbb térünk vissza a felszínre, de levegőből nem fogyunk ki semmiképp. A számlap minden fontos elemén Super-LumiNova bevonat található a sötétben is tökéletes olvashatóság érdekében.

Az 1999-es GST Deep One és 2009-es Aquatimer Deep Two után megérkezett az óriási, titániumtokos Aquatimer Deep Three is. Továbbra is megtalálható benne az IWC egyedi mechanikus mélységmérője: a számlap bal felének kerületén a piros nyilacska a rekordmélységet, a kék az éppen aktuális mélységet mutatja, maximum 60 méterig.

Aquatimer Deep Three (Fotó: watch-insider.com)

Ennél jóval egyszerűbb kialakítású az Aquatimer Automatic 2000, pedig a mélységben ő az úr: a nevében is jelölt elképesztő 2000 méterig, vagyis 200 báros nyomásig bírja ki a vízfelszín alatt egy darabban. Kinézete az 1982-es Ocean 2000 előtt tiszteleg, amit még Ferdinand A. Porsche tervezett.

Aquatimer Automatic 2000

Az Aquatimer Chronograph Edition-ből háromféle változatot készítettek, de a bennük dolgozó szerkezet azonos. Az „50 Years Science for Galapagos” az idén 50 éves Charles Darwin Research Station munkája előtt hajt fejet 500 darabos limitált szériával, a „Galapagos Islands” pedig a veszélyeztetett szigetcsoportra hívja fel a figyelmet. Ezek kemény, fekete gumiborítást kaptak, az „Expedition Charles Darwin” tokja viszont bronzból készül, utalva a Darwin utazásai idején általában használatos hajóépítési alapanyagra. Az IWC most először használja ezt a fémet, fakó sárga színe kiváló alternatívát nyújt azoknak, akik az aranyórákat már kicsit túlzónak találják.

Galapagos Islands

Expedition Charles Darwin

50 Years Science for Galapagos (Fotó: watch-insider.com)