Trendmagazin

Új ötcsillagos hotel Budapest szívében

Iberostar Grand Hotel Budapest

2011.10.17 | Molnár Gergely

Pár hete megnyitotta kapuit és vendégeket is fogad az Iberostar Grand Hotel Budapest. Az ötcsillagos élményekre vágyó hazai és külföldi vendégek a Szabadság tér és az Október 6. utca találkozásánál keressék az új hotelt, amely egy több évtizedes turisztikai tapasztalatokkal rendelkező spanyol illetőségű cég jóvoltából valósulhatott meg.


Az Iberostar világszerte több felső kategóriás szállodát birtokol Jamaicától Spanyolországig, a Dominikai Köztársaságtól Mexikóig. A megnyitó alkalmából rendezett sajtótájékoztatón a tulajdonosok képviselője hangsúlyozta, hogy az eddigi tapasztalataikat felhasználva alakították ki a hotelt és annak szellemében kívánják üzemeltetni, hogy a szolgáltatás minősége semmiben sem maradjon el a már meglévőktől.


Az épület homlokzatát az eredeti állapotának megfelelően újították fel, a belső designt pedig a spanyolos stílusjegyeknek megfelelően hozták létre. A mellett hogy a szobák mindegyike igényes, modern és valóban luxuskivitelű – lapos TV, szép és kényelmes bútorok minden szobában – számos minőségi szolgáltatásban is részesülhet a szerencsés vendég. Ezek közül érdemes kiemelni az éttermet, amely kínálatában a spanyol konyha remekeit is ki lehet próbálni, valamint meg kell említenünk a Spa szolgáltatásokat is, amelyek egészen biztosan pihentető élményeket nyújtanak.


A sajtótájékoztatón azt is sikerült megtudnunk, hogy annak ellenére, hogy csak nemrég nyitottak máris több foglalásuk van, mint amennyire számítottak, köszönhető ez a sikeres nemzetközi marketingnek, illetve a cég hírnevének. Sokak kedvence, Antonio Banderas is a marketing csapatot erősíti a nagyvilágban, hiszen ő az Iberostar hivatalos nagykövete és időről-időre különböző rendezvényeken és fogadásokon népszerűsíti a szállodaláncot.


Hogy valami negatívumot is említsünk, összesen két darab öt személy befogadására alkalmas lift található az épületben, tehát egyszerre összesen tízen utazhatnak az emeletek között, szerintem egy többemeletes, ötcsillagos hotelnél ez egy kicsit kevésnek bizonyul, különösen abban az esetben, ha az egyik esetleg üzemképtelené válik egy ideig. De valószínűleg nem volt lehetőség több felvonó kialakítására az épület sajátosságai miatt. Mindenesetre turisztikai szempontból egy új hotellel gazdagodott Budapest.