Trendmagazin

Újabb luxusrobogó a Vespától

Kétmillió forint fölött van az ára

2013.12.01 | Munkatársunktól

Amikor a tavalyi EICMA show­-n bemutatták Milánóban a Vespa 946­-ot, megtudhattuk, hogy ez a Vespa MP6 alapjára készült luxus változatú robogó koncepciója. A közönség rendkívüli izgalommal várta az új robogó bemutatását, így a Vespa vezetősége úgy döntött, hogy ténylegesen megalkotják a modellt, és elérhetővé teszik a vásárlók számára.


A 946-­os modellből összesen 3600 darabot gyártottak, és a 2013-­as Ricordo Italiano kollekciójának a részeként már hamarosan, egyesek szerint december közepére el is fogy az összes robogó. Miután Európában ekkora sikerre tett szert a Vespa ezen típusa, így ezt tartják az eddigi legradikálisabb modelljüknek, mely betört az öreg kontinensre, azonban azt még nem lehet megállapítani, hogy milyen fogadtatásban lesz majd része az amerikai piacon.


Az új járműnek is megvan a tradicionális kisebbik, és nagyobbik testrésze, azonban ez a Vespa mégis egy teljesen új stílus születését mutatja be, mely ugyan hajaz a korábbi klasszikus vonalakra, de a dizájn fejlődése is jól meglátszik, például a jármű újfajta, futurisztikus stílusú hátsó részén. A Vespa 946 fehér, és fekete változatokban lesz elérhető az Egyesült Államokban, és Kanadában is jövő hónaptól 9946 dolláros (kb. 2,2 millió forintos) áron.