Trendmagazin

Újgenerációs ing készül

Egy ing, amit százszor fel lehet venni mosás nélkül

2013.06.15 | Munkatársunktól

Egy 24 éves Portland környéki fiatalember agyszüleménye egy állítólag száz hordást is mosás nélkül kibíró ing, amely egy egész napos viselés után sem áraszt szagokat. Mac Bishop családjának gyapjúüzeme van, így került közelebbi ismeretségbe az ing alapját adó anyaggal, ami valójában csak gyapjú. Bár az ing majd csak év végén lesz kapható, már előrendelésben elfogyott.


A gyártással és az értékesítéssel Mac és barátja saját cége foglalkozik, és egy Kickstarter kampányt is indítottak, hogy a Wools&Prince nevű cégüknek 30 000 dollár tőkét gyűjtsenek. Az ötlet híre hamar szárnyra kapott és 18 nappal a kampány indítása után már 310 000 dollárjuk gyűlt össze. A 98 dolláros inget Brooklynban tervezték, de Shanghaiban gyártják - igaz, a szülők gyárának semmi köze a projekthez. Első körben 3 000 darab elkészítésére adtak le rendelést, amit már elővételben el is adtak, így minden bizonnyal nagyüzemben készül majd az "utánpótlás".

A forradalminak beharangozott ing egy különlegesen fonott gyapjúból készül és a szabása sem megvetendő, az alkotó szerint kényelmes viselet lehet mind az irodában, mind alkalmakkor. A titok nyitja, hogy ez a fajta gyapjú nem szívja magába az izzadtságot és nem áraszt szagokat. Ezt a Kickstarteres kampányhoz használt fotóin Mac Bishop be is mutatja: 100 napig hordta baseballozáshoz és búvárkodáshoz is, az ing mégis frissnek látszik. Ki tudja? Mindenesetre elég sokakat meggyőzött. Te megvennéd?