Trendmagazin

Ultra nőiesség a Sinéquanone-nal

A Sinéquanone Andrássy úti üzletnyitóján jártunk

2011.06.22 | Szabó Adrienn

„Variációk egy sugárzó napsütéses párizsi kalandhoz – bármi megtörténhet!” Így szól a Sinéquanone idei szlogenje, igen, valóban bármi megtörténhet, például az is, hogy beleszeretünk egy könnyed nyári darabba.


Hazánkban évek óta jelen van a híres francia brand, de erről sajnos elég kevesen tudnak. Magazinunk egy kellemes nyáresti rendezvényre volt hivatalos, méghozzá a legújabb Sinéquanone megnyitójára. Az est hangulatát kellemes lágy zene, egy pohár minőségi pezsgő és az élénk, kis gusztusos partyfalatok tették még színesebbé. A kialakított teraszt a bájcsevej halk hangja töltötte meg, az ernyők alatt csinos kis asztaldíszek és egy hatalmas virágfal varázsolta még mesésebbé a környezetet. Az üzlettérbe lépve egy csodálatosan kialakított belső környezet tárult elénk. A tökéletes francia ízlés sugárzik a boutique minden pontjából, de ami a legfontosabb a világ talán egyik legnőiesebb márkájának legújabb kollekciója, mellyel idén először az újonnan megnyitott Sinéquanoneban találkozhattunk.


A ruhacsodákba első pillantásra beleszeretett mindenki, a próbafülkék már a megnyitón megteltek, sőt kígyózó sor állt előttük. De lássuk csak, mit kínál idén a Sinéquanone. A márka önmagát meghazudtoló módon idén nem a „femme fatale”, finom, mondhatni kislányos bájjal megtöltött formáját, hanem a „femme fleur” virágos világát követi. A hetvenes évek bohókás, hippis világa egy elegánsabb formába bújva öltött testet a Sinéquanone 2011-es nyári kollekciójában. A fiatalos darabok, leheletnyi könnyedsége adja a tökéletes nőiességét a daraboknak. Ez a könnyedség a lehulló virágszirmokra enged emlékeztetni, főleg mivel a teljes kollekciót meghatározza a virág, minta- és formavilága. Fő alapszínekként a bézs, a halvány-rózsaszín és a testszínek púderes, halvány színpalettája szolgált. De az élénkebb, markánsabb vonalat követőeknek is kedveztek, a paprika piros és a caprikéktől, a majdnem hogy indigókék színekig tartó árnyalatkompozíciókkal. Az apró virágmotívumok és díszítések mellett megjelenik a finom, vízszintes csíkozás, mely még játékosabbá, üdébbé, nyáriasabbá teszi a modelleket.


Hogy maxi, vagy mini, netán midi; oly mindegy, hisz minden darab a nőiesség jegyében született és egyaránt vonzó és szemet gyönyörködtető. A szoknyák az úgynevezett „new look” vonalat követik, melyet az egyenes szabási forma, vagy az éppen nyíló virág kelyhének vonalvezetése határozza meg. Ruhák közül magazinunk kedvence, az apró, lebegő virágokkal díszített rövidujjas egyberuha, mely a bézs egy halvány színárnyalatában és egy élénkebb rózsaszínes árnyalatban kapható. A korallos finoman narancsos hatású ruhák pedig a nyári éjszakák frissességgel való megtöltéséért felelősek. A test sziluettjét kiemelő, nyári darabokban valósul meg a nőiesség, egy-egy testhezállóbb fazon tökéletes alakot biztosít a hölgyeknek.


A nadrágok a short hosszúságtól, a „bokalengetős” fazonokon át a normál hosszúságú formákig igen széles választékban szolgálják ki a hölgyeket idén. Jellemző a vékony passzéban visszahajtás a rövidebb fazonoknál, míg a 7/8-ados daraboknál a vastagabb hajtásokat részesítették előnyben. A szűk szárú modellek mellett megjelennek az enyhén trapézos, lenge, bővebb szabású nadrágok is. Az élére vasalt hófehér alapdarab, pedig mindenki nyári ruhatárából elengedhetetlen. Most következzen az örök kedvenc, az egyik legkellemesebb nyári viselet, az overáll. Egy övvel díszítve tökéletes megjelenést és eleganciát biztosít az egyébként laza viselet.


A hűvösebb nyárestéken egy vékony kis blézer, bolero, vagy egy kosztümfelső kényelmes viseletként koronázza meg öltözékünket. A száguldás szerelmeseinek ajánlom a motoros jacketeket, melyek élénkpiros és fekete színével az országutak királynői bátran repeszthetnek vadmotoros királyuk mellett. Ha pedig egy éjszakai, belvárosi koktélozásra indulunk, vagy egy elegánsabb fogadásra, a megjelenésünkről ott is gondoskodhat a Sinéquanone. A finom, sápadt rózsaszín és fehér kosztümök teljes üdeségükkel az alkalomhoz illő megjelenést biztosítanak.


A kiegészítők aprólékos kidolgozására is nagy hangsúlyt fektettek. A virágokkal díszített ékszerek mellett megjelennek az apró virágos brossoktól a legnagyobbakig mindenféle méretű és színű, a kollekció darabjaival hibátlan párt alkotó kiegészítők. A sálak és kendők sokasága kedvez mindazoknak, akik alapból kedvelik a finom kiegészítőket, valamint azoknak, akik szeretik a nyári meleg ellenére is fedni vállaikat, karjukat. De az idei divatnak megfelelően egy még vadabb, hippisebb megjelenést követve hajkoronánkat is feldobhatjuk egy-egy kendővel. A nyári fejfedésről, széles karimájú kalapokkal gondoskodtak, melyek stílusvilágukban passzolnak a kollekció modelljeihez. Hogyan is maradhatnának el az övek, melyek a bővebb szabású lenge darabok vonalának megtörésére is alkalmasak, valamint tovább színesítik ruhatárunkat.


Kedves kis virágaim! Aki közelebbről is szeretne megismerkedni a Sinéquanone 2011-es nyári kollekciójával és üde darabokban üdülni idén nyáron is, az mindenképp látogasson el az Andrássy út 7-es szám alatt található újonnan nyitott Sinéquanone üzletbe. A hetvenes évek dallamai: szeret, nem szeret, szeret… ezekkel a darabokkal csengenek mindenki fülében és a Sinéquanonetól a nők számára egyetlen válasz van: szeret.