Trendmagazin

Ulysse Nardin Chairman

A világ legdrágább okostelefonja

2011.04.09 | Oroszvári Péter

A legdrágább Android rendszerű okostelefon idén mutatkozott be a BaselWorld nemzetközi luxusrendezvényen. Ez volt az első alkalom, ahol a közel tízmillió forintos telefon teljesen működőképes állapotban jelenik meg.


A Chairman legextrább része az órákban található Ulysse Nardin mechanikus óramotor, ami a mozgási energiáját felhasználva segíti tölteni folyamatosan a mobil akkumulátorát. A telefon GSM és 3G kompatibilis, 32GB memóriája van, és egy 3,2”-os érintőképernyője. Ez ujjlenyomat-felismerő funkcióval is rendelkezik; a hátteret pedig beállíthatjuk akár saját Ulysse Nardin óránk képére. Kamera is található a szerkezetben, 8 megapixeles felbontását nem érheti rossz szó.


A különleges hardver és design mellett a Chairmannek még két olyan fontos pontja van: ez a szerviz és a támogatás. Az Ulysse Nardin egy olyan programot kínál a vásárlóknak, melynek tagjaként évente kétszer visszaküldhetik a telefont a céghez, ahol nemcsak hogy letisztítják és újrafényezik a telefont, de felfrissítik a szoftvereket, és ha szükséges, javítják a hardvert. A szolgáltatás a Chariman alapárának 10%-ába kerül évente, és természetesen ezalatt a vásárló kap egy cseretelefont.


A BaselWorld március 24-től 31-ig volt látogatható a svájci Baselben, a Chairman Oroszországban, Amerikában, és Európai bizonyos országaiban lesz megvásárolható hamarosan.