Trendmagazin

Űrhotel épül Barcelonában

A tervek szerint ez lesz Európa legmagasabb szállodája

2013.06.02 | Munkatársunktól

Egy mesterséges szigeten tervezik megépíteni Barcelona új látványosságát, a Mobilona Space Hotelt. A tervek szerint ez lesz Európa legmagasabb szállodája, és kétezer hotelszobát alakítanak majd ki benne.


A mesebeli terveken még dolgozik a spanyol építész, de a szóbeszéd szerint ez lesz a világ első olyan szállodája, ahol a vendégeknek másik világbeli élményekben lehet része. A kaliforniai Mobilona újfajta építési technológiákat készül bevetni: a szobák falain és más felületein olyan kijelzők lesznek, amelyek elénk, alánk, felénk vetítik a fejünk feletti világűrt.

 

És mintha ez még semmi lenne, a hotelhez egy fedett kikötő is épül, az első ilyen a világon. Lesz még a tengerparton egy 24 órán át nyitva tartó bevásárlóközpont és egy „súlytalanság” néven futó wellness-központ is. A Mobilona „szállodatulajdonosi befektetési programot” is indított. Tehetős vállalkozókat várnak a szállodatulajdonosi programba, terveik szerint a befektetők később részesülnek a szálloda bevételeiből. Megvásárolható lakások is kialakításra kerülnek a futurisztikus épületben, amelyek még vevőkre várnak. A tervek szerint egy éjszaka a szállodában 300 és 1 500 euró között fog mozogni, de aki kedveli az üdülési jogos megoldásokat, az 20 000 euró körüli áron kaphat egy évben egy hetet a futurisztikus hotelben, melynek bekerülési költsége 2 milliárd euróra tehető.