Trendmagazin

Utazzunk XIV. Lajos stílusában!

A szerelvényeket átalakították a versailles-i palota képére

2012.07.13 | Kocsis Katica

Az SNCF (Société Nationale des Chemins de fer français) vasúti társaság egy igazán különleges időutazásra invitálja mindazokat, akik mostanában Párizsban vonatra szállnak azzal a céllal, hogy eljussanak Versailles-ba. A vasúti társaság és a versailles-i kastély együttműködésének köszönhetően májustól ugyanis már lehetőségünk nyílik arra is, hogy XIV. Lajos korába ugorjunk vissza egy szempillantás alatt.


A RER vonatait, melyek Párizsból Chateau megyébe közlekednek egy fejedelmi arculattal ruházták fel, hogy az utasok még inkább magukévá tegyék a Versailles fénykorában uralkodó hangulatot. A vonatokon már hét kocsit teljesen átalakítottak a versailles-i palota képére, így helyet foglalhatunk a Hall of Mirrors, a Temple of Love, a XIV. Lajos korabeli könyvtár, a Galerie of Battles, a Queens Chambers termeiben, valamint X. Károly koronázási helyszínén és az angol stílusú Petit Trianon kertjében is várnak minket az ülőhelyek.


Mostantól egészen augusztus végéig azonban nemcsak a barokkos hangulatot élvezhetjük ezeken a vonatokon. Ez idő alatt ugyanis a versailles-i Idegenforgalmi Hivatal és az SNCF munkatársai is a szerelvényeken utaznak majd, hogy a vonatút során idegenvezetést tartsanak: szól lesz itt a versailles-i palota történetéről, építészeti jelentőségéről és Párizs egyéb látnivalóiról is.


A RER vasút C vonalán naponta 50.000 ember utazik, naponta ennyi turista és dolgozó ember fordul meg e kocsikban. Éppen ezért a társaság számára nagyon fontos, hogy javítson a vonatok megjelenésén, fokozza az utazási hangulatot és még több embert ösztönözzön arra, hogy Versailles- ba látogasson. Az SNCF vasúttársaság azt tervezi, hogy 2012 végéig további 5 vonatot díszít fel ugyanezzel a filmes dekorációs technikával, hogy minden utas igazi napkirályi hangulatban érezhesse magát, amíg eljut a Versailles-i kastély valódi termeibe.


Itt az idő, hogy Párizsban egy doboz macaronnal az ölünkbe mi magunk is felszálljunk egy ilyen vonatra és hagyjuk, hogy az elrepítsen minket a Napkirály világába.