Trendmagazin

Vádat emelnek Csipak Péter ellen?

Az NNI természetkárosítás bűntett miatt vádemelési javaslattal befejezte.

2012.08.06 | MTI/Origo/TM

Nem alakulnak jól Csipak Péter üzletember ügyei: mint azt korábban megírtuk, a Budapest belvárosába tervezett Új Városközpont, más néven Zeppelin-ház a bontási engedély hiányában úgy látszik végleg megrekedt, pedig a tervezett beruházás számos szakértő szerint rendkívül hasznos lett volna, továbbá magazinunk felmérése is a támogatók többségét mutatta ki. A mostani hírek szerint azonban az ingatlanvállalkozó budai magánházának ügyében sem túl rózsás a helyzet - tudósít az MTI.

Vádat emelhetnek Csipak Péter ingatlanvállalkozó ellen természetkárosítás gyanúja miatt. A főváros ötödik kerületében - ahol Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a polgármester - több nagy beruházás is Csipak nevéhez köthető. Csipak 2300 négyzetméternyi védett természeti területet csatolt magához a gyanú szerint, amikor építette a házát.

Vádemelést javasol a rendőrség Csipak Péter ingatlanvállalkozó ellen, aki a gyanú szerint házának egy részét engedély nélkül természetvédelmi területre építette - értesült az MTI Hírcentrum.

Csipak Péter tavaly tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el

Mint az Duna Tv hétfő esti Híradójában elhangzott, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya szerint Csipak Péter a háza építésekor túlterjeszkedett a telekhatáron, és több mint 2300 négyzetmétert elfoglalt egy Natura 2000-es besorolású természetvédelmi területből. A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi Felügyelőség feljelentése alapján megkezdett nyomozást az NNI természetkárosítás bűntett miatt vádemelési javaslattal befejezte.

Csipak Péter - aki a tervezett V. kerületi Új Városközpont tulajdonosa, és nevéhez fűződik a belvárosi Fashion Street is, és jó viszonyt ápol Rogán Antallal, az ötödik kerület polgármesterével, a Fidesz frakcióvezetőjével - nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Tavaly szeptemberi gyanúsítotti kihallgatásán tagadta, hogy bűncselekményt követett el: mint mondta, jóhiszeműen járt el, nem tudta, hogy telekhatáron túlra építkezett.

A büntető törvénykönyv szerint a bíróság természetkárosítás miatt akár három év börtönre is ítélheti. A II. kerületi önkormányzat tavaly októberben úgy döntött, a vállalkozónak le kell bontania luxusvilláját, amelyet részben a Budai Parkerdő területére épített. Csipak Péter a döntés ellen fellebbezhet az önkormányzatnál.