Trendmagazin

Vakítóan fehér villa Sao Paoloban

Hatalmas pálmafáival igazi trópusi hangulatot idéz az ingatlan

2012.11.03 | Kocsis Katica

Brazília továbbra is az egyik legközkedveltebb helye a világnak, így nem véletlen, hogy egyre több luxuslakás épül meg itt. A Pupogaspar Arquitetura építészeti iroda által megvalósított Residencia NJ remek példája annak, hogy jól lássuk, mit is szeretnek az emberek e trópusi országban.


Az elegáns, végtelenül letisztult otthont Sao Paoloban találjuk meg, Campinas régióban, közel a hegyekhez. Igazán nagyszerű környékbe lett beágyazva, ahol tökéletesen illeszkedik a megnyugtató környezethez, mégis hatalmas pálmafáival igazi trópusi hangulatot idéz. A 410 négyzetméteres villa kétszintes elrendezésével egy tágas életteret biztosít lakója számára. Egy hatalmas, üvegezett főbejáraton keresztül jutunk el a nappaliba, az ajtó mögött közvetlenül egy kerek asztal található, ami a vendégek fogadására tökéletesen alkalmas. Befelé haladva tárul elénk a hatalmas nappali, ahol a széles kanapéknak köszönhetően kényelmesen megpihenhetünk egy hosszabb nap után. Az itt helyet kapott bútorokban egyszerre van jelen a modern, letisztult formavilág és az ősi, tradicionális motívumok.

A dekorációs elemek is a dél-amerikai indiánok dekorációs, vallási szobraira emlékeztetnek. A nappali rész mögött, de vele még mindig egy térben található az étkező. E térben a főzés művészetének is hódolhatunk, hiszen a fából készült, elegáns konyhabútorba egy sütőt, egy hatalmas hűtőszekrényt és egy főzőlapot is beépítettek. Az eddig fekete-fehér design e térben kissé kiszínesedik, hiszen a barna mellett a zöldes árnyalat is megjelenik. Rendkívül érdekes az, ahogyan ebben a térben egymásnak ütköztetik a különböző anyagokat: a fém ridegsége jól kiegészül a fa lágyságával és az egésznek a zöld márvány asztal kölcsönöz fenségességet.


Ha az idő engedi az egész házat nyitottá tehetjük, hiszen az épület hátsó fala teljesen elhúzható. A nappaliból egy verandára jutunk, ami nemcsak arra alkalmas, hogy kifeküdjünk a nyugágyakra és élvezzük a napfényt, hanem a beépített grillező szettnek köszönhetően nagyszerű partiknak is helyet adhat. A veranda fényét emeli az esti hangulatvilágítás is, ami igazán színessé varázsolja a nappal fehér színekben fürdő házat.


A verandáról lépcső vezet a feszített víztükrű medencéig, ahol márványkorsókból folyó víz még inkább fokozza az eleganciát. Azonban, ha még ez sem lenne elég, akkor a medencében megpihenve egy koktéllal a kezünkbe csodálhatjuk az előttünk elterülő, burjánzó természeti tájat. A második szintre a főbejáratnál juthatunk fel egy igen nagyvonalú, ívelt formájú lépcsősoron. A széles fokoknak és a fekete márvány szélnek köszönhetően a lépcsőkorlát mellőzhető volt, így olyan érzésünk támad, mintha az alsó és a felső szint egy térré folyna össze. A fenti szinten egy hálószoba és egy vendégszoba kapott helyett, két hatalmas franciaággyal. Illetve itt található meg a fürdő is, ahol szintén részesei lehetünk az anyagot és textúrák játékának.

Legénylakásról lévén szó a felső szinten egy nagy tér kifejezetten a szórakoztatást szolgálja. Hatalmas kihúzható kanapéja előtt egy házimozirendszer található, mellyel nemcsak a legújabb mozikat élvezhetjük HD minőségben, hanem a legklasszabb játékokat is végigjátszhatjuk. Ha pedig a fény túlságosan zavarna az élmény átélésében, akkor egy hatalmas vörös függönnyel teljes sötétséget varázsolhatunk. A felső szinten még egy erkély is helyet kapott, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a medencére. A házban uralkodó fehérséget csak néhány sötét bútor és a faelemes díszítés oldja. Tökéletes legénylakás azok számára, akik kedvelik a minimal artot és a letisztultságot.